İki ilde terör operasyonu

İki ilde terör operasyonu

Polis ekipleri Ankara'da terör örgütü DAEŞ'e, Adıyaman'da ise PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması olan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi'ne (YDG-H) operasyon yaptı.

DAEŞ'e yönelik düzenlenen operasyonda 15 kişi, YDG-H'ya yapılan operasyon da ise 19 kişi gözaltına alındı.

Polis ekipleri Ankara'da terör örgütü DAEŞ'e ve Adıyaman'da PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması olan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi'ne (YDG-H) operasyon yaptı.
Ankara'da polisin terör örgütü DAEŞ'e yönelik düzenlediği operasyonda 15 kişi gözaltına alındı. Adıyaman merkez, ilçeler ve köylerde toplam 21 adrese düzenlenen operasyonda 19 kişi gözaltına alındı.
 
Ankara'da 'DAEŞ' operasyonu

500 polisin katılımıyla operasyon
Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, özel harekat ve narkotik polisleriyle, Ulus'ta belirlenen adreslere, yaklaşık 500 polisin katılımıyla operasyon düzenledi. Sabah erken saatlerde başlayan operasyonda polis, Hacı Bayram Mahallesi'ndeki bazı evlere baskın yaptı.
Operasyonda DAEŞ mensubu olduğu değerlendirilenlerin yanı sıra incelenmek üzere aralarında bazı yabancı uyrukluların da bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 11 kişinin yabancı uyruklu olduğu öğrenildi.
 
Başkentte IŞİD'e büyük operasyon

21 adrese operasyon
Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Ekipleri (TEM) tarafından gerçekleştirilen operasyona çok sayıda polis katıldı. TEM Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyona Özel Harekat Şube Müdürlüğü, Güvenlik Şube Müdürlüğü ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü de destek verdi. Adıyaman merkez, ilçeler ve köylerde toplam 21 adrese operasyon düzenlenirken, köylerdeki operasyona jandarma ekipleri destek verdi.
YDG-H'ya yapılan operasyon kapsamında göz altına alınan 19 kişi, polis ve jandarma nezaretinde sağlık kontrolleri yapılmak üzere Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Burada sağlık kontrolleri yapılan kişiler daha sonra Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.
Adıyaman'da geçtiğimiz günlerde HDP ve DBP tarafından yapılmak istenilen yasa dışı gösteri sonrasında polis araçları taşlanmış ve göstericiler lastik yakarak Karapınar Caddesi'ni trafiğe kapatmıştı. Gözaltına alınan kişilerin bu olaylara karışan kişiler olduğu öğrenildi.
Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

IHA, AA
    
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.