İİT'den Suriye ve Yemen'e yardım çağrısı

İİT'den Suriye ve Yemen'e yardım çağrısı

İİT uluslararası toplumu Suriye'nin Madaya ve Zebedani bölgesi ile Yemen'in Taiz kentine insani yardım ulaştırılabilmesi için kuşatmanın kaldırılması amacıyla çağrıda bulundu.

İslam İşbirliği Teşkilatı, (İİT) uluslararası toplumu Suriye'nin Madaya ve Zebedani bölgesi ile Yemen'in Taiz kentine insani yardım ulaştırılabilmesi için kuşatmanın kaldırılması amacıyla derhal harekete geçmeye çağırdı.

İİT'den yayımlanan yazılı açıklamada, uluslararası toplum, Şam'ın Madaya ve Zebedani bölgesi ile Yemen'in Taiz kentine insani yardım ulaştırılarak, sivillerin kurtarılması için acil olarak harekete geçmeye çağrıldı.

Bu sıkıntıların aşılması için İİT'nin çabaları ve görüşmelerinin süreceği kaydedilirken, İİT'nin "açlık ve hastalık nedeniyle yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği kritik insani durumu endişeyle izlediği" vurgulandı.

Suriyeli ve Yemenli masumların yaşadığı kıtlığın "savaş suçu" seviyesine ulaştığının ve sivillerin savaşın yıkıcı etkilerinden uzak tutulması gerektiğinin altı çizildi.

İİT'nin, Suriye ve Yemen'de kuşatma altındakilere insani yardım girişine izin verilmesine ilişkin yapıldığı açıklanan anlaşmaları ve uluslararası toplum ile İİT üyesi ülkelerin yardım çağrılarını takip ettiği belirtildi.

Muhaliflerin kontrolündeki Madaya, 7 aydır abluka altında tutuluyor. Hizbullah'ın Madaya beldesinin çevresine mayın döşemesi ve rejim güçlerinin müdahaleleri sebebiyle bölgeden çıkamayan halk, temel gıda maddelerine dahi ulaşamıyor. Söz konusu abluka sebebiyle bölgede geçen ay 23 kişi açlıktan hayatını kaybetmişti.

Yemen'in Taiz kenti de 5 aydır Husi Ensarullah Hareketi ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlısı güçlerin kuşatması altında bulunuyor.

(AA)

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.