İİT Genel Sekreteri'nden Tunus için "istikrar" temennisi

İİT Genel Sekreteri'nden Tunus için "istikrar" temennisi

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Yusuf bin Ahmed el-Useymin, "Tunus'un mevcut aşamadan hızlı bir geçişle yeniden istikrara dönmesi" temennisinde bulundu.

İİT'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Useymin, Tunus Dışişleri Bakanı Osman el-Cerendi ile bu ülkede yaşanan son gelişmeleri ele aldığı bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede Useymin, İİT'nin Tunus'un istikrar ve güvenliğine verdiği önemi ve Tunus halkına olan tam desteğini vurguladı.

Tunus hükümeti ve Meclisine yönelik darbe girişimine değinmeyen Useymin, "Tunus'un mevcut aşamadan hızlı bir geçişle yeniden istikrar ve huzura dönmesini temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

Tunus'ta ne oldu?

Tunus'ta, 25 Temmuz'da hükümet ve muhalefet partilerine yönelik yüzlerce kişinin katılımıyla protestolar yapılmış, çıkan olaylarda başta Nahda Hareketi olmak üzere parti merkezlerine saldırılar düzenlenmişti.

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said de Meclisin tüm yetkilerini dondurduğunu, milletvekillerinin dokunulmazlığını askıya aldığını, mevcut Başbakan Hişam el-Meşişi'yi azlettiğini ve kendi atayacağı bir başbakanla yürütmeyi devralacağını duyurmuştu.

Said, kendisini başsavcı ilan ederek yargının alanına da müdahale etmişti.

Hükümete yönelik bu darbe girişiminin ardından askerler, Tunus Meclis Başkanı ve Nahda Hareketi Lideri Raşid el-Gannuşi ile beraberindeki milletvekillerini Meclise almamıştı.

Cumhurbaşkanı Said'in kararları üzerine halkı barışçıl mücadeleye çağıran Gannuşi, yasal bir dayanağı bulunmayan bu adımın bir "darbe" olduğunu vurgulamıştı.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.