İhsan Çalışkan ağabeyi anma programı

İhsan Çalışkan ağabeyi anma programı

Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin talebelerinden İhsan Çalışkan ağabey, Risale Akademi'nin düzenlediği bir programla yad edilecek.

Programda İhsan ağabeyin Bediüzzaman hazretleri ile olan münasebetleri anlatılacak.

Bir çok ismin katılacağı anma programı bugün (17 Ocak 20212 Pazar) saat 14'te başlayacak ve Risale Akademi'nin Youtube kanalından canlı olarak yayınlanacak.

1933'de Emirdağ'da dünyaya gelen İhsan Çalışkan ağabey 12 Ocak 2003'te vefat etmişti.

CANLI YAYIN LİNKİ İÇİN TIKLAYINIZ

İhsan Çalışkan ağabey anlatıyor:

"Yıl 1950. Gıda maddesi üzerine bir dükkân açmıştım. 10-15 gün sonra Üstad Hazretleri faytonla kırdan gelirken dükkânın önünde durdu. Ben hemen Üstad'ın yanına koştum. Üstad on lira çıkararak bana uzattı ve şöyle buyurdu:

'Bu para ticarethanene benim teberrükümdür.'

"Sen Benim Damadımsın"

"Askere gitmeden önceydi. Bir gün babam anneme, 'İhsan'ı evlendireceğim' diyor. Annem, 'Çocuk askere gidecek, askerden geldikten sonra olsun.' diye ertelenmesini istiyor. Daha sonra babam gidip meseleyi Üstada arz ediyor, gelin adayını da söylüyor. Gelin adayı amcamın kızı Şükran'dı. Üstad'ın yemeğini yapma, çamaşırını yıkama ve evini temizleme gibi hizmetlerini çok görmüştü. Üstad'ın yanında ayrı bir yeri vardı. Bunun üzerine Hazret-i Üstad da 'Çorba ile pilavı hazırlayın.' diyor. Daha sonra Üstad'ın ziyaretine gittiğimde, bana 'Şükran benim kerimem, sen de benim damadımsın.' diye iltifatta bulundu."

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.