"İhracat şampiyonları" ödüllendirildi

"İhracat şampiyonları" ödüllendirildi

Türkiye'de 2014 yılında en fazla ihracat yapan 10 firma ile 26 sektörün en fazla ihracat yapan firmaları ödüllendirildi. Ödülleri Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) 22. Olağan Genel Kurulu ve 2014 İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin ev sahipliğinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirildi. 

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanı Taner Yıldız, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un da katıldığı olağan genel kurulda, ihracatçı birliklerinin başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle şirket yöneticileri hazır bulundu.

Türkiye'de 2014 yılında en fazla ihracat yapan ilk 10 firmaya ödülleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verildi.

Geçen yıl en fazla ihracat gerçekleştirerek ödül alan ilk 10 firma, sırasıyla, Türkiye Petrol Rafinerileri AŞ (TÜPRAŞ), Ford Otomotiv Sanayi AŞ, Oyak-Renault Otomobil Fab. AŞ, Vestel Ticaret AŞ, Kibar Dış Ticaret AŞ, Arçelik A.Ş, Tofaş Türk Otomobil Fab. AŞ, Toyota Otomotiv San. Türkiye AŞ, Habaş Sınai ve Tıbbi Gazlar İstihsal Endüstrisi AŞ, Bosch San. ve Tic. AŞ oldu.

26 sektörün en fazla ihracat yapan firmaları ödüllerini Bakan Nihat Zeybekci ve Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş'tan aldı.

En fazla ihracat yapan ikinci firmaların ise ödülleri Bakan İdris Güllüce ve Bakan Taner Yıldız tarafından verildi. 

26 ihracatçı sektörün en fazla ihracat yapan üçüncü firmalar ise ödüllerini Bakanı Zeybekci ve Bakan Nurettin Canikli'den aldı.

Mücevher sektöründe Zarrab'a ödül

Mücevher sektöründe ise en fazla ihracat yapan Volgam Dış Ticaret LTD. ŞTİ adına şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Reza Zarrab ödülünü aldı.

Toplantının ikinci kısmında ise TİM'in 22. Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.