Ihlamur artık gramla alınıyor

Ihlamur artık gramla alınıyor

Soğuk kış günlerinin vazgeçilmezi ıhlamur, fiyatıyla rekora koşuyor. Tekirdağ’da ıhlamurun kilogram fiyatı 180 liraya kadar yükseldi.

Geçen yıl kilogramı 100 liraya satılan ıhlamurun sezon ürünü 180 liraya kadar yükseldi. Soğuk kış günlerinin vazgeçilmezi olan ıhlamurun fiyatı yükselince vatandaş, evlerine ıhlamuru kilo yerine gramla almayı tercih ediyor.

Süleymanpaşa’da aktarlık yapan Hasan Bedel, ıhlamuru kilo ile alan vatandaş, fiyatların artması nedeniyle gram halinde alıp tüketmeye başladığını belirterek, kış aylarında fiyatların daha da artacağını ifade etti. Bedel, “Ihlamur fiyatı geçen seneye göre yüzde elli arttı. Geçen yıl çiçek ıhlamurun fiyatı 100-120 lira civarındaydı. Bu yıl fiyat 150-180 arasında değişmektedir. Bu aylarda bu fiyatı gören ıhlamur daha da soğukların artması ile birlikte fiyatının 200 liraya kadar çıkması bekleniyor. Yaprak ıhlamur ise geçen sene 80-100 lira civarında satılırken bu sene aynı fiyattan satılmaya devam ediyor. Yaprak ıhlamurda fiyat artışı olmazken çiçek ıhlamurda yüzde elliye yakın bir fiyat artışı oldu. Kilo ile ıhlamur alan vatandaşlar fiyatların yüksek olması nedeniyle artık ıhlamuru gram gram alıyor. Bu yıl ıhlamur cep yakacak gibi görünüyor” dedi. 

 

IHA

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.