İHH'dan Suriyeli yetimlere yardım eli

İHH'dan Suriyeli yetimlere yardım eli

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle anne ve babasını kaybetmiş Suriyeli çocuklar, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı'nın destekleriyle acılarını unutmaya çalışıyor

İHH gönüllüsü Adem Küçükosmanoğlu, yaptığı açıklamada, gönüllülerden oluşan 9 kişilik bir ekiple Halep ve çevresindeki ihtiyaç sahiplerine çeşitli yardımlarda bulunduklarını söyledi.

Suriyelilerin, ülkelerindeki iç savaş nedeniyle zorlu yaşam koşullarında hayatta kalma mücadelesi verdiklerini ifade eden Küçükosmanoğlu, "Yıkılan, yerle bir edilen binalar, camiler gördük. Buradaki insanlar çok zor şartlarda yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor. Özellikle ailesini kaybetmiş yetimlerin durumu bizleri derinden etkiledi. Elimizden geldiğince onlara yardımda bulunmaya, acılarına ortak olmaya çalıştık" dedi.
Halep'e bağlı Azez ilçesinde 328 yetim çocuğun eğitim gördüğü okulu ve kampları da ziyaret ettiklerini dile getiren Küçükosmanoğlu, şunları kaydetti:

"Ümmet bilinci ve kardeşlik duygusuyla Suriyeli kardeşlerimize sahip çıkmalıyız. Yardımlar sadece Türkiye ve birkaç ülkeyle sınırlı kalmamalı. Tüm İslam coğrafyası buradaki mazlumlar için harekete geçmeli. Buradaki insanlar gerçekten çok zor durumda. Hepsi uzanacak bir yardım elini bekliyor. Bu yardımı onlardan esirgememeliyiz."

Dünya Bülteni 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.