İHH'dan Sur'daki terör mağduru ailelere yardım

İHH'dan Sur'daki terör mağduru ailelere yardım

İHH İnsani Yardım Vakfınca, Diyarbakır'ın Sur ilçesinden PKK'lı teröristlerin saldırıları nedeniyle göç etmek zorunda kalan ailelere, giyim, ısıtıcı, gıda ve temizlik malzemesi yardımı yapıldı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı,  PKK'lı teröristlerin saldırıları nedeniyle can güvenliği endişesiyle Diyarbakır'ın Sur ilçesini terk eden ve yakınlarının yanına sığınan vatandaşlara yardım eli uzatıldı. Kayapınar ilçesindeki Diyarbakır İnsani Yardım Derneği binasına gelen ailelere yaptırdıkları kaydın ardından yardım kolisi verildi.

Diyarbakır İnsani Yardım Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Çiçekli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sur ilçesinden göç ederek kentin diğer bölgelerine yerleşen ailelere gıda, temizlik malzemesi, çocuk maması, elektrikli ısıtıcı battaniye yardımında bulunduklarını söyledi.

Hayırseverlerin yardımıyla şu ana kadar barınma sorunu yaşayan ailelere ev tuttuklarını anlatan Çiçekli, "Bir dairede 3 oda varsa, her bir aile kendi çocuklarıyla bir odada kalıyor. Banyoyu, mutfağı, tuvaleti ortak kullanıyorlar. Şu ana kadar 22 daire tuttuk. Öyle lüks yerlerde değil, birinci kat, bodrumlarda. Bazı ev sahibi hayırseverler ailelerin durumunu görünce para almıyor. Yardımlarımız daha da devam edecek" dedi.

"Kafamıza silah dayıyorlardı"

Lise 4'üncü sınıfta okuyan A.C. ise Sur'da ciddi sıkıntı yaşadıkları için evlerini terk etmek zorunda kaldıklarını belirterek, "Eşyamızı alıp çıkmak isterken silah dayıyorlardı kafamıza, bırakmıyorlardı. 'Sizin için gelmişiz buraya, Sur'dan çıkamazsınız' diyorlardı. Şu anda amcamlarda kalıyoruz ama rahat değiliz. Hiç bir ev, insanın evi kadar rahat değildir" dedi.

H.A. ise Sur ilçesinden taşınmak istedikleri sırada terör örgütü mensuplarının buna müsaade etmediğini ifade ederek, "Bütün eşyamız orada kaldı, izin vermediler. Sur içinde çocuklarımız okula gidemiyor. Şu anda akrabamızda kalıyoruz. 5 çocuğum var, okula gidemiyorlar, Nerede kalacağım belli değil, sıkıntı çekiyoruz" şeklinde konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.