İHH'dan Mavi Marmara'nın yıl dönümünde yürüyüş

İHH'dan Mavi Marmara'nın yıl dönümünde yürüyüş

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı, İsrail'in Mavi Marmara gemisine düzenlediği saldırının 7. yılında "Özgür Kudüs Yürüyüşü" düzenledi.

Taksim Tünel'den başlayan "Özgür Kudüs Yürüyüşü"ne binlerce kişi katıldı. Galatasaray Lisesi'nin önünde son bulan yürüyüşte "Katil İsrail Filistin'den defol", "Filistin halkı yalnız değildir", "Mescid-i Aksa onurumuzdur " sloganları atıldı.

Meydandakilere hitap eden Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, konuşmasına Diyarbakır’da şehit düşen güvenlik güçlerine rahmet dileyerek başladı.

Mavi Marmara gemisine yapılan saldırıda şehit olan vatandaşları anan Yalçın, “Mavi Marmara şehitleri gibi o geminin yüklendiği misyonu asla unutmayacağız. Siyonistler, daha ilk andan itibaren gemiyi terörle ilişkilendirmek istedi. Hainler, ‘Otoriteden izin aldınız mı?’ diyerek Siyonist lobiye hizmet etmeye çalıştı. O hainleri bu millet, 15 Temmuz’da gördü ve ağzının payını verdi." diye konuştu.

İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım ise ramazan ayında yürüyüşe katıldıklarından dolayı Filistin sevdalılarına teşekkür etti. Yürüyüşü sadece İsrail’in değil, Mavi Marmara katılımcılarına "manyak tipler" diyen kişilerin de takip ettiğini anlatan Yıldırım, şunları söyledi:

“Birileri İslamcılara çatıyor. Sizler kimsiniz ki İslamcılara laf söylüyorsunuz. 15 Temmuz’da şehit olduk, Mavi Marmara’da şehit olduk. Sen şehitlere laf edecek kadar ahlaksızlaşmışsın. Bu küçük adamların toplumumuzun değerlerine hakaret etmesine asla izin verilmemelidir."

Yürüyüşün ardından dua edilerek İHH tarafından dağıtılan kumanyalarla iftar yapıldı. Yürüyüşe katılanlar daha sonra dağıldı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.