İHH'dan Madaya halkı için yardım çağrısı

İHH'dan Madaya halkı için yardım çağrısı

İnsan Hak ve Hürriyetler İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin başkenti Şam'ın Madaya beldesinde açlıkla mücadele eden halk için yardım çağrısında bulundu.

İnsan Hak ve Hürriyetler İnsani Yardım Vakfı (İHH), Suriye'nin başkenti Şam'ın Madaya beldesinde açlıkla mücadele eden halk için yardım çağrısında bulundu.

İHH'dan yapılan açıklamada, yaklaşık 40 bin insanın yaşadığı Madaya'nın, 7 aydır Esed rejimi ve Hizbullah milisleri tarafından kuşatma altında bulunduğu belirtilerek, gıda bulmanın imkansız olduğu bölgede insanlara yardım ulaştırılmadığı için halkın ağaç yapraklarını haşlayarak yiyecek elde etmeye çalıştığı kaydedildi.
 
On binlerce mazlumun ölmemesi için acil yardım çağrısı
 
Az da olsa bulunan gıda malzemelerinin ise çok pahalı olduğu vurgulanan açıklamada, Madaya'daki on binlerce mazlumun açlıktan ölmemesi için acilen yardım çağrısı yapıldı.
 
Açıklamada, yardım etmek isteyenlerin, "MADAYA" yazıp, 3072'ye göndererek 5 lira bağışta bulunabileceği, vakfın banka hesapları ve kurumsal ekranı aracılığıyla bağış yapılabileceği veya "02126312121" numaralı telefondan vakfa ulaşabileceği bildirildi.
 
(AA)
 
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.