İHH'dan çocuklara Ramazan paketi

İHH'dan çocuklara Ramazan paketi

Yetim çocuklara hayırseverlerin destekleriyle bisküvi, gofret, kek, çikolata, kraker, şeker, çocuk dergisi ve boya kalemlerinin bulunduğu 30 bin "ramazan çocuk paketi" dağıtılacak.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, hayırseverlerin destekleriyle ramazan ayında yetim çocuklara bisküvi, gofret, kek, çikolata, kraker, şeker, çocuk dergisi ve boya kalemlerinin bulunduğu, 30 bin "ramazan çocuk paketi" dağıtacak.
Çocuklar misyoner grupların hedefinde

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, ailelerini kaybeden, sahipsiz ve korumasız kalan yetimlerin çoğu, İslam coğrafyası üzerinde bulunuyor. Bu korumasız çocuklar, insan kaçakçılığı, çocuk askerliği, çocuk işçiliği, organ mafyası, madde bağımlılığı ve suç örgütleri gibi tehditlerle karşılaşabiliyor. Misyoner kuruluşlar ise sahipsiz kalan milyonlarca yetim çocuğa Müslüman ülkelerde bile ulaşarak, onları kendi çıkarları için kullanıyor.

Eğlenceli paketler çocukları sevindirecek

İHH, mağdur çocukların ve yetimlerin her türlü ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. Bu kapsamda, Türkiye ve dünya üzerindeki yetim çocukları ramazan ayında sevindirmek için bilgili ve eğlenceli ramazan çocuk paketleri ve bayramlık hediyeler hazırlanıyor.

İHH, bu yıl yurt içindeki 20 bin, ülkelerinde yaşanan savaş nedeniyle yetim kalmış 10 bin Suriyeli yetim çocuğa bu paketlerden dağıtacak. Paketlerde, 2 diş fırçası ve macunu, bisküvi, çikolatalı gofret, kek, çikolata, kraker, bayramlık şeker, çocuk dergisi ve boya kalemleri bulunacak. Paketlerde ayrıca, yetimlerin ramazan ayının manevi ikliminden istifade edebilmeleri için hazırlanan "Esma-ül Hüsna Ansiklopedisi" de yer alacak. Hayırseverler, ramazan çocuk paketlerini yetimlere 30 lira karşılığında ulaştırabilecek.

55 bin yetime bayramlık kıyafet

Açıklamada görüşlerine yer verilen İHH İnsani Yardım Vakfı Yetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Murat Yılmaz, hayırseverlerin destekleriyle 55 binin üzerinde yetime bayramlık kıyafet hediye edeceklerini, hayırseverlerin böylelikle 120 lira ile bir yetimi baştan ayağa giydirebileceklerini ve bayram sevinçlerine ortak olabileceklerini belirtti.
Yılmaz, "Dünyanın 36 ülkesinde bayramı doyasıya yaşasınlar diye yetim çocuklara bayramlıklar hediye etmeyi planlıyoruz. Bayramlıklar, savaş ve yoksulluklarla sarsılan, uzun yıllardır mülteci kamplarında bulunan ya da bu kamplarda doğmuş yetim çocuklarımıza dağıtılacak. Bu yardımlardan, Suriye, Filistin, Arakan, Keşmir, Yemen, Somali, Moro, Mısır, Patani, Irak, Eritre, Afganistan ve Sri Lanka gibi ülkelerin yetim ve kimsesiz çocukları istifade edecek." ifadelerini kullandı.

Hayırseverler, yetimlere özel bayramlık kıyafet yardımı için "ihh.org.tr" internet sitesi üzerinden bağış yapabilecek ya da İHH’nın banka hesaplarına "BAYRAMLIK" açıklaması ile yardımda bulunabilecek.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.