İHH, Suriyeliler için 834 milyon lira harcadı

İHH, Suriyeliler için 834 milyon lira harcadı

İHH Nevşehir Şube Başkanı Öncel: "Savaşın başından beri İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriyelier için 834 milyon lira harcama yaptı"

İHH İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı Nevşehir Şube Başkanı Baki Öncel, Suriye'nin iç bölgelerine ve sınır hattındaki çadır kentlere yapılan insani yardım çalışmaları kapsamında İHH tarafından 834 milyon lira harcama yapıldığını belirtti.

Öncel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İHH İnsani Yardım Vakfı'nın Suriyeli savaş mağdurlarının gıda, sağlık, barınma ve eğitim giderlerinin karşılanması için projeler yürüttüğünü kaydetti. 

Savaş mağdurları için ikisi Reyhanlı ve Kilis’te diğerleri Suriye’de olmak üzere 9 ekmek fırınında her gün 528 bin ekmek üretildiğini ifade eden Öncel, bu fırınlarda her gün 60 tona yakın un tüketildiğini dile getirdi.
Suriyeliler’e ulaştırılan yardımların içerikleri hakkında da bilgi veren Öncel, şunları kaydetti:
"Gıda ve hijyen paketleri, battaniye, çadır, giyim, ayakkabı, sünger yatak ve çeşitli insani yardım malzemesi yardımlarını düzenli aralıklarla ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Savaş mağdurlarına sağlık hizmeti veren Türkiye tarafındaki ve Suriye içerisinde hastaneler ilaç, tıbbı teçhizat, iç mefruşat, jeneratör, gıda ve battaniye ile desteklenmektedir. Tüm bu desteklemeler kapsamında savaşın başından beri İHH İnsani Yardım Vakfı 834 milyon lira harcama yaptı."

Öncel, İHH İnsani Yardım Vakfı'nca, 1786'sı bu yıl içinde olmak üzere, savaşın başladığı dönemden bugüne kadar Suriye çalışmaları kapsamında toplamda 6 bin 710 tır yardım gönderildiğini de sözlerine ekledi. 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.