İHH, sınırdaki Suriyelilere yardıma başladı

İHH, sınırdaki Suriyelilere yardıma başladı

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfınca Öncüpınar Sınır Kapısı'na gelen Suriyeliler için yardım faaliyetleri başlatıldı.

İHH Kilis Ofis Sorumlusu Serkan Öktem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İHH'nın bütün illerdeki acil yardım merkezlerinden destek istediğini belirterek, bu sabah itibarıyla sınır kapısında bekleyen Suriyelilere yardım yaptıklarını söyledi.

İlk olarak dün gece sınırın Suriye tarafında toplanma yoğunluğunun oluştuğu Babüsselam köyündeki yaklaşık 40 bin sığınmacı için çadır gönderildiğini aktaran Öktem, ellerinde bulunan çadırları da burada kurmaya başladıklarını söyledi.

- 50 bin kişilik yemek çıkarabiliyorlar

Acil yardım merkezlerinden gelen ve AFAD tarafından gönderilen tırlarda battaniye ile kuru gıda malzemelerinin bulunduğunu dile getiren Öktem, şunları kaydetti:

"Kuru gıdaların gelmesiyle Kilis Koordine Merkezi'nde bulunan aşevini harekete geçirdik. Bu aşevimizde 50 bin kişilik yemek çıkartabiliyoruz. Bu insanların ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Halep'e giden yolun kapalı olması nedeniyle çok yoğun bir mülteci akını olacağını düşünüyoruz. Burada 40 bin kişilik bir mülteciden bahsediliyor ama ilerleyen günlerde daha fazla bir mülteciyle karşılaşabiliriz."

Türkiye'ye giriş ve çıkışlar kısa süre önce durdurulduğu için yardım tırlarını şu anda Suriye'ye gönderemediklerini ifade eden Öktem, "Dağıttığımız çadırlara yerleşilmesiyle kapıda biraz rahatlama oldu. Böylelikle ekmek aracımız içeriye girebildi. Mültecilere yardımları ulaştırabilmemiz için sınır kapısının açık olması gerekiyor. Bugünden itibaren aşevinden çıkan yemekle insanların ihtiyaçlarını gidermeye çalışacağız" diye konuştu.

Öktem, AFAD ve Türk Kızılayı ile de koordineli çalıştıklarını bildirdi.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.