İHH mağdur vatandaşlara yardım eli uzattı

İHH mağdur vatandaşlara yardım eli uzattı

Diyarbakır, Mardin ve Şırnak'taki vatandaşlara gıda ve giysi yardımında bulunuldu.

İHH İnsani Yardım Vakfı, çatışmaların yaşandığı il ve ilçelerdeki mağdur vatandaşlara yardım eli uzattı.

İHH'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki bazı il ve ilçe merkezlerinde yaşanan sıcak gelişmelerden dolayı mağdur olan halka yardım amacıyla kampanya başlatıldı.
 
Bu kapsamda, Diyarbakır'ın Sur, Mardin'in Nusaybin, Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde can güvenliği endişesiyle evlerini terk eden ve yakınlarının yanına sığınan vatandaşlara bölgedeki İHH insani yardım dernekleri aracılığıyla para, ekmek, gıda malzemeleri, su, yatak, nevresim, battaniye, odun, kömür, çocuk bezi, çocuk maması ve hijyen paketi gibi çeşitli yardım malzemeler dağıtıldı.
 
Cizre'de şu ana kadar 60 bin lira para yardımı yapıldı. Vatandaşlara 3 fırından ekmek, 3 marketten de gıda verildi.
 
Silopi'de de para yardımının yanında 20 keçi kesilerek eti vatandaşlara ikram edildi. 65 aileye odun ve kömür, yaklaşık 700 aileye 6 ton patates ile 17 bin ekmek dağıtıldı.
 
Sur'da ise mağdur vatandaşlara 350 yatak, 400 nevresim, 150 paket gıda kolisi, 100 battaniye, 150 hijyen paketi, 100 paket çocuk bezi, 25 elektrikli soba, 150 paket bebe bisküvisi, 240 koli su verildi.
 
Bölgede, 400 nevresim, 1000 gıda kolisi, 400 battaniye ve 500 hijyen paketi daha dağıtılacak.
 
Nusaybin ve Dargeçit ilçelerinde de 400 yatak, 400 nevresim, 750 gıda kolisi ve 250 hijyen paketi vatandaşlara ulaştırıldı.
 
Şanlıurfa İHH'dan "Göç Yardım" kampanyası
 
İHH Şanlıurfa Temsilciği de bölgedeki çatışmalardan dolayı mağdur olan halka yardım amacıyla "Göç Yardım" kampanyası başlattı.
 
Açıklamada görüşlerine yer verilen İHH Şanlıurfa Temsilcisi Behçet Atila, ihtiyaç duyulmasının hemen ardından bölgeye yardım eli uzattıklarını belirtti.
 
Şimdiye kadar yaptıklarının yeterli olmadığını aktaran Atila,şunları kaydetti:
 
"Bunu sürdürmemiz lazım. Halkımızın desteğini bekliyoruz. Bağışçılarımızın yapacakları bağışlarla Sur, Cizre, Silopi Silvan ve aynı durumda olan bölgelerdeki mağdur halkın yardımına koşacağız, yaralarına merhem olmaya çalışacağız inşallah. Bu çatışmalı ortamının bir an önce son bulmasını, halkın evlerine dönmesi ve bu tür yardımlara hiç gerek kalmamasını temenni ediyoruz."
 
(AA)
 
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.