İHH Geçen yıl Suriye’ye 2 bin 400 yardım TIR’ı gönderdi

İHH Geçen yıl Suriye’ye 2 bin 400 yardım TIR’ı gönderdi

Suriye yardımlarına 5 yıldır devam eden İHH, 2015 yılında içerisinde un, battaniye, bebek paketleri, sağlık malzemeleri ve çeşitli gıda ürünlerinin bulunduğu 2 bin 400 yardım TIR'ı gönderdi.

İHH İnsani Yardım Vakfı Suriye Çalışmaları Hatay Ofisi Basın Danışmanı Burak Karacaoğlu, yaptığı açıklamada, “2011 Mart ayında başlayan Suriye olaylarında şu ana kadar resmi rakamlara göre 400 bin insan hayatını kaybetti. Yaralı ve kayıp sayısı ise milyonlarla ifade ediliyor. 5 yıldır bombalar altında hayatlarına devam etmeye çalışan en az 10 milyon insan bulunuyor. Saldırılar arttıkça en temel yaşam malzemelerine bile insanlar ulaşamıyor” dedi.

Karacaoğlu, son aylarda Rusya’nın da sivil katliamlara başlaması ile birlikte zaten zor durumda olan halkın, ülkelerinde yaşamakta güçlük çektiğini söyledi.

Barınma ve yetim çalışmalarının yanı sıra bölgeye insani yardım TIR’ları ile birlikte yardım ulaştırdıklarını belirten Karacaoğlu, 2015 yılında 2 bin 400 TIR ile Suriye’ye gönderilen yardımların 16 bin ton un, 10 bin ton pirinç, bulgur, yağ, makarna gibi çeşitli gıda ürünü, 500 bin battaniye, 420 bin bebek paketi ve bisküvisi, 300 ton et, 800 ton patates, 650 bin konserve gibi birçok kalemden oluştuğunu ifade etti. 

IHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.