İğrenç pazarlık

İğrenç pazarlık

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeyd Raad el-Hüseyin, Suriye’de diğer bölgelerindeki insanî durumun hızla kötüleşerek alarm verdiğini belirterek, “Kadınlar, çocuklar, yaşlılar, yaralı ve hasta insanlar savaşta pazarlık malzemesi olarak kullanılıyor” dedi

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeyd Raad el-Hüseyin, Suriye’de diğer bölgelerindeki insanî durumun hızla kötüleşerek alarm verdiğini belirterek, “Kadınlar, çocuklar, yaşlılar, yaralı ve hasta insanlar savaşta pazarlık malzemesi olarak kullanılıyor” dedi.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeyd Raad el-Hüseyin, Halep’te ve Suriye’nin diğer bölgelerindeki insanî durumun hızla kötüleşerek alarm verdiğini belirterek, “Kadınlar, çocuklar, yaşlılar, yaralı ve hasta insanlar savaşta pazarlık malzemesi olarak kullanılıyor ve bu durum günden güne artıyor. Bu çok rahatsız edici bir durum” dedi. Hüseyin, Suriye’de her gün sarsıcı şiddet ve ihlâl olayları yaşandığını belirtti. Ülkede yaşanan korkunç olayları kesin bir dille kınadıklarını kaydeden Hüseyin, “Suriye’de çatışan taraflar, ülkede neden oldukları ölümleri ve yıkımları umursamayarak her geçen gün daha da batıyor. Kadınlar, çocuklar, yaşlılar, yaralı ve hasta insanlar savaşta pazarlık malzemesi olarak kullanılıyor ve bu durum günden güne artıyor. Bu çok rahatsız edici bir durum” ifadelerini kullandı. 

ÇOCUKLARIN VE SİVİLLERİN HEDEF ALINMASI İĞRENÇ 

Ülkede 1 Şubat’tan bu yana onlarca sivilin hayatını kaybettiğini belirten Hüseyin, son zamanlarda yapılan saldırılarda en az 3 sağlık merkezi ve 2 fırının da içinde bulunduğu sivil altyapılara verilen zararın raporlarının da ellerine geçtiğine işaret etti. Hüseyin, özellikle rejime ve rejimi destekleyen gruplara bağlı silahlı güçlerin, DAEŞ dahil muhalif güçlerin kuşatması altında bulunan Suriye’nin diğer bölgelerinin insani açıdan çok daha vahim bir halde olduğuna dikkati çekti. Hüseyin, konuşmasında “Muaddamiye, Şam, Madaya, Deyr ez-Zur, Fua ve Kafraya’da insanlar çok umutsuz bir durumda. Buralarda, şiddetli gıda yetersizliği ve tıbbi imkanlara ulaşamadıkları için küçük çocuklar dahil çok sayıda kişi ölüyor” ifadelerini kullandı. 

Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.