İftarlar kadar sahurlar da hareketli geçiyor

İftarlar kadar sahurlar da hareketli geçiyor

On bir ayın sultanı olan müminler için rahmet, mağfiret, dayanışma ve paylaşma ayı Ramazan, ülkemizde tüm güzelliğiyle yaşanıyor.

Hareketli sokaklar, kalabalık sofralar ve şenlik alanlarıyla tam bir bayram havasında geçiyor. Özellikle birlik ve beraberliğin ön plana çıktığı bu ayda, birlikte yapılan iftar ve sahurlar ile daha da anlam kazanıyor.

Misafir ağırlamanın en üst seviyede yaşandığı ay olan Ramazanın yaz aylarına denk gelmesiyle birlikte, iftar ve sahur vakitleri birbirine yaklaştı.

İftar masalarındaki doyumsuz muhabbetler uzayıp giderken saatler sahur vaktini buluyor. Ramazan coşkusunu iftardan sahura taşımak isteyenler da geceleri de açık restoranları tercih ediyor.

Peygamberimiz de teşvik ediyor

Sahur vaktinin manevi iklimini oruç tutan tüm Müslümanların yaşaması konusunda peygamberimiz Hz. Muhammed (sav) sahabeleri teşvik etmiş ve şöyle buyurmuştur; Sahur yemeği yiyin, sahur yemeğinde bereket vardır. Bir yudum su bile içecek olsanız sahura kalkmayı ihmal etmeyiniz. Çünkü sahura kalkana Allah rahmet eder, melekler de bağışlanmaları için dua ederler.

Zengin sahur menüsü göz dolduruyor

2008 yılından bu yana zengin iftar menüleriyle misafirlerine keyifli anlar yaşatan Ramazan Bingöl Et Lokantası bu sene bir yenilik yaparak Ümraniye ve Esenler şubelerinde sahur hizmetine başladı. İki şubesinde, serpme ve açık büfe olarak iki farklı sahur menüsü sunan restoranın Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Bingöl; “Havaların sıcak olması, ayrıca iftar ve sahur vakitlerinin birbirine yakın olması sebebiyle misafirlerimizden gelen istek doğrultusunda bu sene sahur hizmetine başladık. Şubelerimizde bulunan bahçeler sıcaklarda keyifli bir alan oluştururken, hayvanat bahçeleri de çocukların eğlenmesini sağlıyor. Ayrıca zengin sahur menümüz ve sınırsız içeceklerimiz misafirlerimize  rahat, huzurlu ve lezzetli bir sahur yaşatıyor” sözleriyle ilgi gören sahur hizmetini anlattı.Haber 7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.