İftardan sonra ata biniyorlar!

İftardan sonra ata biniyorlar!

Afyonkarahisar’da iftarlarını ailece binicilik kulübünde açan vatandaşlar, iftarın ardından orucun yorgunluğunu ata binerek aşmaya çalışıyorlar.

Kentte yaklaşık 2 yıl önce kurulan Afyonkarahisar Atlı Spor Kulübü Ramazan ayında da binicilere hizmet verirken, bir çok at ve binicilik meraklısı vatandaş oruçlarını ailece geldikleri kulüpte açıyorlar. Normal iftarlara nazaran kulüpte farklı olarak oruçlarını açan vatandaşlar iftarın ardından orucun ve günün yorgunluğunu at üzerinde gezerek atıyorlar.
Afyonkarahisar-Kütahya Karayolu 6. kilometresinde 14 at ile hizmet veren kulübün İşletme Müdürü Ünal Özdoğan, kulüpte yürütülen Ramazan etkinlikleri ile ilgili bilgiler vererek, kulübün yediden yetmişe herkese hizmet verdiğini kaydetti. Kulübe gelenlerin Ramazan’ın yorgunluğunu at üzerinde attıklarını ifade eden Özdoğan, “İşletmemiz Afyonkarahisarlılara atları ve biniciliği sevdirmek için kuruldu. Sonraki süreçte ise daha fazla gelişti ve daha fazla büyüdü, şimdi Afyonkarahisar’dan daha çok talep var. Ramazan’da açlık ve susuzluklarını burada açtıkları iftarları ile gideren insanlar burada rahatlamak ve stres atmak amacı ile atlara biniyorlar. Atlara binerek kendilerini motive ediyorlar, Ramazan’ın verdiği üzerlerinde ki yorgunluğu atlar üzerinde atıyorlar” diye konuştu.

“ATA SPORLARINI YAŞATMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Biniciliğe kentte yoğun bir ilgili olduğunu ve günden güne de bu yoğun ilginin arttığını belirten Özdoğan, “Yoğun ilgili var, günlük 150-200 kişi var. Hem yaz okulu öğrencilerimiz hem de halkımız gelip burada atlara biniyor. Yaklaşık 14 tane atımız mevcut, çocukları bindirdiğimiz 2 tane atımız var. Gelen misafirlerimizi safariye de çıkarıyoruz. 20-25 dakika safari sürüyor zaten. Daha profesyonel binicilerimiz için kullanılıyor safari zaten. Çocukları da 2-3 tur attırıyoruz. Böylelikle çocukların atları severek, hayvan sevgisini aşılayarak at biniciliğini de sağlamış oluyoruz. Bugüne kadar binicilik gibi ata sporumuz olan bir dala sahip çıkılmamış çünkü sahip çıkılacak imkanlar sağlanmamış. Şimdi ilgi olmaya başlamış. Biz buraya okçulukta getirdik. Pazar günleri okçulukta yapılıyor burada. Hem okçuluk hem de ata binicilik kursu vererek. Eski Yörüklerin Osmanlı’da ki anılarını, ata sporlarını yaşatmaya çalışıyoruz” dedi.

İHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.