İftar vermek için 5 ay önceden sıraya giriyorlar

İftar vermek için 5 ay önceden sıraya giriyorlar

Muğla'nın Menteşe ilçesinde hayırseverler, belediyenin aracılığıyla her gün yaklaşık 3 bin kişiye iftar verebilmek için 5 ay öncesinden sıraya giriyor.

Muğla'nın Menteşe ilçesinde hayırseverler, belediyenin aracılığıyla her gün yaklaşık 3 bin kişiye iftar verebilmek için 5 ay öncesinden sıraya giriyor.

Menteşe Belediyesince ramazanda kent merkezinde kurulan iftar çadırında her gün bir hayırsever iftar veriyor.

Hayırseverlerce alınan malzemelerle belediyenin aşevinde aşçılar tarafından hazırlanan yemekler, iftar çadırından önce, görevliler tarafından hasta, yaşlı ve ihtiyaç sahiplerinin evlerine götürülüyor.

İftar çadırlarının önünde ise aralarında üniversite öğrencilerinin de bulunduğu vatandaşlar kuyruk oluşturuyor.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, ramazanda ihtiyaç sahibi oldukları belirlenen ancak çekindikleri için iftar çadırına gelmeyen vatandaşların yemeklerini evlerine kadar ulaştırmaya çalıştıklarını söyledi.

Ramazanda her gün bir hayırseverin sağladığı erzakla, geleneksel iftar çadırı kurarak vatandaşlara iftar verdiklerini anlatan Gümüş, "Vatandaşlarımız ramazan boyunca iftarını burada açabiliyor. Ramazan boyunca açık kalacak iftar çadırımızda her gün 2 bin 500 kişiye 4 çeşit yemek veriyoruz." dedi.

Gümüş, ayrıca her gün 500 kişinin evine yemek taşıdıklarını kaydetti.

"Kırsal mahallelerde de iftar çadırı kurulacak"

Belediye aşevinin 1999'dan beri faaliyet gösterdiğine işaret eden Gümüş, "Muğla'daki hayırseverlerimiz ramazan öncesinde bu yardımları yapabilmek için 5 ay öncesinden sıraya giriyor. Aylar öncesinden sıra doluyor. Çoğu vatandaşımızı başka yardımlara yönlendirmek zorunda kalıyoruz." diye konuştu.

Gümüş, hayırseverlerden gelen yoğun talebi de karşılamak için ilçeye bağlı kırsal mahallelerde iftar çadırı kurmaya başlayacaklarını bildirdi.

Hayırseverlerin destekleriyle ramazan erzak paketleri de oluşturmaya başladıklarını kaydeden Gümüş, bin aileye bunları dağıtmaya başlayacaklarını söyledi.

Gümüş, ramazan haricinde de okullarda eğitim gören 200 engelli ve 500 ihtiyaç sahibi aileye yemek yardımında bulunduklarını belirtti.

Belediye ekiplerinden oluşan "cami temizlik timi" kurduklarını bildiren Gümüş, "Vatandaşların ibadetlerini daha temiz ortamda yapmaları için çalışma yürütüyoruz. İlçe merkezinde 22, kırsaldaki mahallelerde ise 116 camide bakım ve temizlik çalışması yapılıyor." dedi.


TRT Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.