İDSB'den taziye mesajı

İDSB'den taziye mesajı

İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) Ankara'daki terör saldırısı dolayısıyla bir taziye mesajı yayımladı.

"Ankara'da yaşanan menfur terör saldırısında hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Milletçe hepimizin başı sağolsun" denilen mesajda, bu saldırıyla Suruç ve Diyarbakır'da olduğu gibi yine bu ülkenin birlik ve beraberliğinin hedef alındığı vurgulandı.
 
Türk halkının Kürtüyle Türküyle, Acemiyle Arabıyla, Sünnisiyle, Alevisiyle kardeş, bir ve beraber olduğuna dikkat çekilen mesajda, İslam dinin haksız yere bir insanın öldürülmesini, tüm insanlığın katliyle bir tuttuğunu ve Müslümanların terörün her türlüsüne her zaman şiddetle karşı çıktığı ve çıkmaya devam edeceği belirtildi.
 
"Karanlık ve harici dış mihrakların İslam dünyasının umudu ve en önemli dayanak noktası haline gelmiş Türkiye üzerinde kirli senaryolar peşinde olduğunun bilindiğine" işaret edilen mesajda, "Bu hain odaklar iyi bilmelidirler ki onların bir hesabı varsa, kalplerin sahibi olan Allah'ın da bir hesabı vardır. Onların attıkları her adım bizim ebede uzanan değerlerimize yönelik farkındalığımızı, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirecektir " denildi.
 
Türk halkına itidal, sağduyu, birlik ve beraberlik çağrısı yapılan mesajda Türkiye'den huzur ortamını sürekli kılmak için terörle mücadelesini kararlılıkla sürdürmesi istendi.
 
Mesajın sonunda şu ifadelere yer verildi:
 
"İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği olarak yeryüzünde her türlü vicdansızlığın, menfaatperestliğin ve çifte standardın hakim olduğu şu konjonktürde kendi kültürel kodlarımıza ve değerlerimize sahip çıkma mücadelesi veren Yeni Türkiye'nin birlik ve beraberliğinin takipçisi ve duacısı olacağız"
 
(AA)

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.