İdlib'in 'Yoksullar Pazarı'

İdlib'in 'Yoksullar Pazarı'

Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib ilindeki iç savaş mağduru halk, ihtiyaç duydukları malzemeleri ikinci el ürünlerin satıldığı "Yoksullar Pazarı'ndan" satın alabiliyor

Suriye'de 12 yıldır süren iç savaş nedeniyle yoksullaşan halk en temel ihtiyaç malzemelerine bile ulaşmakta güçlük çekiyor.

Ülkenin kuzeybatısındaki İdlib ilinde maddi imkansızlıklar içinde hayatlarına devam etmeye çalışan siviller, "Yoksullar Pazarı" adı verilen ikinci el ürünlerin satıldığı pazardan günlük ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor.

İdlib’in Eriha ilçesinde kurulan pazarda ikinci el ayakkabı ve kıyafet gibi ürünler uygun fiyata satılıyor.

SİVİLLER BÜYÜK İLGİ GÖSTERİYOR

İkinci el pazarından alışveriş yapan Yusuf Kasım AA muhabirine yaptığı açıklamada, maddi durumu zayıf olan sivillerin bu pazara gelip ihtiyaçlarını karşıladığını söyledi.

Sivillerin maddi durumu çok kötü olduğu için ikinci el ürünlere büyük ilgi gösterdiğini belirten Kasım, "İnsanların gelirleri az. Giderleri çok. Bir ailenin her ay en az 400 Amerikan dolarına ihtiyacı var. Çarşıda 150 TL'ye satılan ürünler bu pazarda 15 ile 20 TL’ye satılıyor." dedi.

Kasım, pazarda ikinci el Türk ve İtalyan menşeli ürünlerin satıldığını dile getirdi.

Bölgede yaşayan insanların yoksulluk içinde yaşadığını vurgulayan Kasım, "Umarım herkes güvenli bir şekilde evine döner. Umarım bu acımasız ve adaletsiz rejimden kurtuluruz." şeklinde konuştu.

"İNSANLARIN UCUZ ÜRÜNLERE İLGİSİ VAR"

Ayakkabı tezgahtarlığı yapan Ahmed Halid de sattığı her üründen 2 TL kazandığını söyledi.

Halid, “İnsanların ucuz ürünlere ilgisi var. Günlük kazancım 150 TL civarında. Bütün esnafa yoksulların durumlarını göz önünde bulunarak aza kanaat etmeleri çağrısında bulunuyorum." ifadelerini kullandı.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum