'İçte babalanan ordu İsrail'e niye sessiz?'

'İçte babalanan ordu İsrail'e niye sessiz?'

Altan, içerde sürekli kendini gösteren ordunun İsrail ile ilgili sessiz kalmasının "eziklik" meydana getirdiğini söyledi

Risale Haber-Haber Merkezi

Ahmet Altan'dan TSK'ya İsrail eleştirisi. Altan, içerde sürekli kendini gösteren ordunun 9 Türk vatandaşını öldüren İsrail ile ilgili sessiz kalmasının "eziklik" meydana getirdiğini söyledi.

Taraf gazetesindeki yazısında, Amerika-Rusya örneği veren Altan, "Atlantik’te uluslararası sularda Amerikan bayrağı taşıyan bir Amerikan gemisine Rus komandoları çıkıp dokuz Amerikalıyı öldürse, ardından da Rusya Amerika’ya posta koysaydı Amerika ne yapardı? Ya da Karadeniz’de Rus bayrağı taşıyan bir gemiyi Türk komandoları basıp dokuz Rus’u öldürse ve ardından posta koysa Rusya ne yapardı? Amerika da Rusya da diplomatik önlemlerini alırken donanmalarını da bölgeye sevk eder, askerî güçlerini de diplomatik güçlerine eklerlerdi. Neticede olay askerî bir olay çünkü. Gemiyi basıp vatandaşlarımızı öldürenler bir başka ülkenin askerleri. Üstelik de gemileri ve gemidekileri de esir almışlar. Niye Türkiye, aklından geçirmesine rağmen donanmasını Akdeniz’e çıkaramadı?" diye sordu.

Sıraladığı soruların ardından "cevabı hepimiz biliyoruz" diyen Altan, TSK'tı bu sözlerle eleştirdi:

"Her türlü  'iç' olayda babalanan, meydan okuyan, muhtıralar yayınlayan ordu da bu olayda fevkalade sessiz kaldı.

Hiç  gerekemediği halde içerde sürekli kendini gösteren ordu, çok gerektiği halde 'dışarıda' söz düzeyinde bile varlığını hissettiremedi. Bugün Türkiye’de birçok insanın içinde bir eziklik varsa, o eziklik bu sessizlikten kaynaklanıyor.

Çünkü hepimiz, kimsenin Türk vatandaşlarını öldürmeye cesaret edememesini, bunu aklından geçirenin bizim ordudan çekinmesini istiyoruz. Ama öyle olmuyor. Çekinmiyorlar. Çekinen, Türkiye oluyor."

Yazının tamamı için TIKLAYINIZ