İçki tepkisinin arkasındayım

İçki tepkisinin arkasındayım

TBMM'de içkiyi eleştirdiği için hedef tahtasına konulan spiker Erkan Tan, eleştirilere cevap verdi

Yusuf Bülbül'ün haberi:

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Köksal Toptan'ın madde bağımlılığı ile mücadele edenleri ödüllendirdiği törende konuşan ve bazı gazeteler tarafından hedef tahtasına konulan tv8 Ankara program müdürü ve spiker Erkan Tan, eleştirilere cevap verdi. Lafının arkasında olduğunu söyleyen Tan, "Bu ülkede ilericiliği ve çağdaşlığı resmî ya da özel toplantılarda alkollü içki içip içmemeye indirgeyen sapık bir zümre var.

Ben bu konunun tartışılmasını istiyorum." dedi. Meclis'teki konuşmasının ardından telefonları susmayan Tan'a tebrik mesajları yağmış. Kendisini gözyaşları içinde arayan bir okul müdürü ve gelen onlarca mesaj bir yana bir meslektaşının söylediklerinden çok etkilenmiş: "Adını söylemek istemiyorum. Arayıp teşekkür etti. Davetlerde, kokteyllerde yaşadıklarını anlattı bana. Gerici, yobaz demesinler diye, hiç istemediği halde içki bardağını nasıl ağzına götürmek zorunda kaldığını anlattı. Esas mahalle baskısı bu değil de ne?"

Cuma günü Meclis'te yapılan törende ödül sonrası konuşan Tan, "Bu ülkede ilericiliği ve çağdaşlığı resmî veya özel davetlerde alkollü içki içip içmemeye indirgeyen sapık bir zümre var, bunlarla nasıl mücadele edeceksiniz bilmiyorum." demesi üzerine sinirlenen CHP'li bir milletvekili yerinden kalkıp Tan'ı sert bir dille eleştirmişti. Olayın, bir gün sonra çıkan Sabah ve Milliyet gazeteleri yüzünden kamuoyuna yanlış yansıtıldığını söyleyen Tan, yirmi yıllık gazeteci arkadaşlarının yaptığını da unutamıyor. "Erkan Tan bir gafın altına imza attı." diyen Sabah ile "Erkan Tan içki içenlere 'sapık' dedi" diyen Milliyet'e çok kırgın: "Benim sözümden içki içenler sapık sonucunu çıkaranların gerçekten sapık olduğunu düşünüyorum. Ne söylediğim ortada. Gazeteleri görünce sabaha kadar uyuyamadım. Bunlar beni, ailemi, yaşantımı bilen arkadaşlarım. Bunu böyle vermenin rezalet olduğunu düşünüyorum. Yanlış değil; tamamen yalan. Yamultmanın böylesini görmedim. Onları Allah'a havale ediyorum. İçenden, içmeyenden bana ne? Mahalle baskısının şahını benim mahallemdeki arkadaşlarım, tanıdıklarım bana uyguladı. Bir insanı alkol üzerinden tanımlamak sapıklık değil de nedir?"

'GAF DEĞİL, BİLEREK SÖYLEDİM'

Meclis'teki konuşmasının bazı gazeteler tarafından 'gaf' olarak duyurulmasına içerleyen Erkan Tan, "Ne gafı kardeşim; bilerek isteyerek düşünülerek söylenmiş ve salonda büyük alkış almış laf gaf olur mu? Halk kahramanı muamelesi yaptılar. İnsanların beğenmedikleri, katılmadıkları görüşleri söyleyince boğmaya çalışıyorlar." diyor. Tan'ın yaşadığı baskı bununla da sınırlı değil. Geçtiğimiz günlerde tv8'deki programına konuk ettiği CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen ile yaptığı sohbet sırasında da başından benzer bir olay geçmişti. Öymen'in 'Darwin' ile ilgili düşüncesine katılmayınca tepki ile karşılaşmıştı.
Zaman

İlgili Haber: İçkiye spiker tepkisi