İç savaşın 3. yıl dönümünde "Seninleyiz Suriye!" kampanyası

İç savaşın 3. yıl dönümünde "Seninleyiz Suriye!" kampanyası

Suriye'deki iç savaşın 3. yıl dönümünde başlatılacak "Seninleyiz Suriye!" kampanyası kapsamında, 13 Mart'ta gün batımı ile dünyanın önemli meydanlarında kırmızı balonlar gözyüzüne salınacak.

Yeryüzü Doktorları Derneği'nden yapılan açıklamada, 15 Mart'ın Suriye'deki savaşın 3. yıl dönümü olduğu belirtilerek, bu kapsamda dünya çapında "Seninleyiz Suriye!" başlıklı bir kampanya başlatılacağı bildirildi.

Kampanya ile dünya genelinde sanatçılar, siyasetçiler, sivil toplum kuruluşları, sporcuların da katılımıyla dev bir algı yönetiminin planlandığı aktarılan açıklamada, Londra Trafalgar Meydanı, Washington Anıtı, Paris Eyfel Kulesi, Ürdün Za'atari Kampı, Moskova Tretyakovskaya Galerisi, Dadaab'daki dünyanın en büyük mülteci kampı, Somaliland, Hartum ve Güney Kore'de 13 Mart'ta gün batımından itibaren başlayacak eylem için Türkiye'de Sultanahmet Meydanı'nın belirlendiği kaydedildi.

Yeryüzü Doktorları'nın da destek verdiği kampanya için 13 Mart Perşembe akşamı saat 19.00'da Sultanahmet Meydanı'nın gönüllülerin fenerleri ile aydınlanacağı, kampanyaya destek amaçlı barış mesajlarının yazıldığı kırmızı balonların gökyüzüne salınacağı belirtilen açıklamada, eylemde çekilen fotoğrafların ise "#SeninleyizSuriye" ve "#WithSyria" etiketi ile sosyal medyada paylaşılacağı vurgulandı.

Açıklamada, "#SeninleyizSuriye" ve "#WithSyria" etkiteti ile Twitter, Instagram, Flickr üzerinden desteklerin şimdiden binlerce paylaşıma ulaştığı aktarıldı.

Kampanyanın, destek verenlerin mum, ışıklı balonlar, fenerler gibi enstrümanlarla tercihen önemli bir yapıt veya meydanda bir gece anma merasimi yapması ve bu olayı fotoğraflayarak kampanya sayfasında ve sosyal medyada paylaşılması üzerine kurgulandığı anlatılan açıklamada, ünlü duvar boyama sanatçısı Banksy'nin, "Girl with the balloon/Balonlu kız" motifini kampanyaya bağışladığı, bu sebeple mumlara ek olarak kırmızı uçan balonların gökyüzüne salınmasının da simgesel olarak kullanılacağı kaydedildi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.