Hz. Peygamber dönemine ait Kur'an bulundu iddiası

Hz. Peygamber dönemine ait Kur'an bulundu iddiası

Kur'an'ın ilk yazılı nüshası Berlin'de bulundu. Almanya'nın başkenti Berlin'deki Devlet Kütüphanesinde, Hz. Peygamber(s.a.v) döneminde yazıldığı tahmin edilen Kur'an-ı Kerim sayfaları bulundu.

Almanya'nın başkenti Berlin'deki Devlet Kütüphanesinde, Hz. Peygamber(s.a.v) döneminde yazıldığı tahmin edilen Kur'an-ı Kerim sayfaları bulundu. Yedi yaprak pergament'e yazılmış Kur'an nüshalarının 606 ile 652 yılları arasındaki yıllardan kaldığı tahmin ediliyor.

Berlin Devlet Kütüphanesinde saklanan ve uzun süreden beri Hz. Peygamber'in(s.a.v) hayatında iken yazıldığı tahmin edilen nüshaların o döneme ait olduğu bilimsel olarak ispatlandı. Zürih'te bir laboratuvarda incelenen, yedi yaprak pergament üzerine yazılmış Kur'an nüshalarının 606 ile 652 yılları arasındaki yıllardan kaldığı belirlendi.

'Maerkische Allgemeine Zeitung' isimli gazetenin haberine göre, Devlet Kütüphanesi basın sözcüsü Jeanette Lamble, nüshaların 'Corpus Coranicusm' isimli geniş boyutlu ve uzun süreli bir araştırma projesi kapsamında, Zürih'teki bir laboratuvarda incelendiğini bildirdi. Bu proje, tüm Avrupa'da bulunan Kur'an-ı Kerim nüshalarını bilimsel olarak inceliyor.

Berlin'deki bu Kur'an nüshalarının yaklaşık yüz yıldan beri Devlet Kütüphanesinde bulunduğu belirtiliyor. Mısır'ın başkenti Kahire'de yaşayan bir bilim adamına miras kalan nüshaların, 19. yüzyılın sonları ya da 20. yüzyılın başlarında Almanya'ya getirildiği tahmin ediliyor.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.