Hz. Adem'i kabul etmeyenlerin atası: İnsandan çok maymuna benziyor

Hz. Adem'i kabul etmeyenlerin atası: İnsandan çok maymuna benziyor

Bilim insanları, "insanın bilinen en eski ataları" olarak ileri sürdükleri Lucy'nin ve Taung çocuğunun milyonlarca yıl önce Afrika'da yaşadıkları sırada nasıl göründüklerini yeniden canlandırdı.

Independent Türkçe'nin haberine göre araştırmacılar, Lucy ismi verilen en eski ve en eksiksiz insan atasının ve milyonlarca yıl önce henüz çocukken Güney Afrika'da ölen Taung çocuğunun yüzlerini yeniden canlandırmak için pigmentli silikon kalıplardan modeller üretti.

Çalışmanın yazarlarından ve Howard Üniversitesi'nden Dr. Rui Diogo, "Lucy'yi tasvir eden birçok çalışma, onu geniş savanada ‘kocası' ve bir ya da iki çocuğuyla yalnız gösterir. Ancak mevcut deneysel veriler bize bu çekirdek aile kavramının aslında insanlık tarihinde çok daha yeni olduğunu söylüyor" diye konuştu.

Lucy'nin 1974'te bugünkü Etiyopya'da bulunan ve yaklaşık 3,2 milyon yıl önce yaşadığı iddia edilen Australopithecus afarensis türünden yetişkin bir dişi, 1924'te keşfedilen Taung'un ise üç yaşındayken ölen ve şu anda Güney Afrika diye bilinen topraklarda yaklaşık 2,5 milyon yıl önce yaşadığına inanılıyor.

Resmedilen her iki kişinin de insandan çok maymuna benzediği yorumları yapılırken, bu iddiayı öne sürenlerin yaratılış inancına mesafeli olduğu belirtildi.

Çünkü Allah insanı en mükemmel şekilde yarattığını beyan buyurmaktadır. Dolayısıyla insanın daha aşağı yapılı canlıların evrimleşmesiyle meydana geldiği iddiasının aslı yoktur.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.