Hyundai, Hintlilerin hedefinde

Hyundai, Hintlilerin hedefinde

Hyundai'nin Pakistan'da ortaklık yürüttüğü şirketin, sosyal medyada Cammu Keşmir ile dayanışma paylaşımı Hindistan'da tepkilere yol açtı

The Hindu'nun haberine göre, Güney Kore menşeli otomotiv üreticisi Hyundai'nin Pakistan'daki iş ortağı "Nishat Group"un resmi sosyal medya hesabı olduğu iddia edilen bir hesaptan Cammu Keşmir ile ilgili bir paylaşım yapıldı.

Twitter'dan dün yapılan paylaşımda, "Keşmirli kardeşlerimizin fedakarlıklarını hatırlayalım ve özgürlük mücadelesini sürdürürken onlara destek olalım." ifadesine yer verildi.

"Nishat Group"a ait olduğu iddia edilen farklı sosyal medya platformlarında da benzer paylaşımlar yapıldı.

Diğer yandan, Hindistan'daki sosyal medya kullanıcıları, #BoycottHyundai isimli bir "hashtag" açarak söz konusu paylaşıma tepki gösterdi.

Duyarsız iletişime sıfır hoşgörü politikası

Bu arada Hyundai Motor India'dan yapılan açıklamada, şirketin 25 yıldan uzun bir süredir Hint pazarına kendini adadığı ifade edildi.

Açıklamada, milliyetçiliğe saygı duymaya yönelik inançlarına sıkıca bağlı olunduğu vurgulandı.

İstenmeyen sosyal medya paylaşımının, şirketin Hindistan'a bağlılık ve hizmetini rahatsız ettiği belirtilen açıklamada, Hindistan'ın Hyundai markasının ikinci evi olduğu kaydedildi.

Açıklamada, şirketin duyarsız iletişime karşı sıfır hoşgörü politikası olduğu ve bu tarz görüşlerin her türlüsünün güçlü bir şekilde kınandığı ifade edildi.

Şirket açıklamasında, Hindistan'a bağlılığın bir parçası olarak, vatandaşlarının yanı sıra ülkenin de iyi durumda olması adına çabaların sürdürüleceğine dikkati çekti.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.