Huzurevlerinde kitap sohbetleri ile yaşlılar ve gençler kaynaştı
"Türkiye Okuyor Ben de okuyorum" kampanyası çerçevesinde huzurevlerinde gerçekleştirilen gönüllü kitap okuma etkinliklerinin finali Yusuf Kalkavan Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirildi
Yusuf Kalkavan Anadolu Lisesi Din Kültürü dersi öğretmeni Cemil Kahyaoğlu, huzurevlerinde gerçekleştirilen kitap sohbetleriyle genç-yaşlı kaynaşmasının oluştuğunu belirterek, kısa bir süre de olsa yaşlıları mutlu ettiklerini ve onların yalnız olmadıklarını kendilerine anlattıklarını dile getirdi.
Mezitli Kaymakamı Kıcıroğlu ise "İlçe Kampanya Yürütme Kurulu 5 ay gibi kısa bir sürede bir çok güzel çalışmalara imza attı. Onlardan bir tanesi de huzurevlerinde yapılan gönüllü okuyuculuktu. Öğrenciler ve öğretmenler kitap sohbetlerinin yanında müzikler, kısa tiyatrolar, şiirler sunarak çalışmayı genişlettiler." dedi.
Kıcıroğlu, bu çalışmayla öğrenci ve öğretmenlerin huzurevlerinde kalanlarla bir gönül köprüsü oluşturduğunu, hem kendi yeteneklerini ortaya koyduklarını, hem de kendilerinin kitap okuduğunu dile getirdi. Konuşmadan sonra huzurevinden gelen yaşlılara yaz tatilinde de kitap sohbetlerinden uzak kalmasınlar diye Mezitli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı tarafından MP3 dağıtıldı. Sesli kitap niteliğindeki MP3 çalarların özelliği, hafızalarında 100 temel eserden oluşan kitapların digital ortamda okunmasıyla oluşan kitap kayıtları olmasıydı. MP3 yanında yaşlılara birer kitap da hediye edildi.
