Hüsnü Bayramoğlu ağabeyden Leyle-i Berat mesajı

Hüsnü Bayramoğlu ağabeyden Leyle-i Berat mesajı

Aziz Kardeşlerimiz, Muazzez Üstadımız bir derslerinde...

Risale Haber-Haber Merkezi

Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin talebelerinden Hüsnü Bayramoğlu ağabey, Leyle-i Berat mesajı yayınladı.

‎ﺑِﺎﺳْﻤِﻪِ ﺳُﺒْﺤَﺎﻧَﻪُ
... 
"Bu gelen gece olan Leyle-i Berat, bütün senede bir kudsî çekirdek hükmünde ve mukadderat-ı beşeriyenin programı nev'inden olması cihetiyle Leyle-i Kadr'in kudsiyetindedir. Herbir hasenenin Leyle-i Kadir'de otuzbin olduğu gibi, bu Leyle-i Berat'ta herbir amel-i sâlihin ve herbir harf-i Kur'anın sevabı yirmibine çıkar. Sair vakitte on ise, şuhur-u selâsede yüze ve bine çıkar. Ve bu kudsî leyal-i meşhurede onbinler, yirmibin veya otuzbinlere çıkar. Bu geceler, elli senelik bir ibadet hükmüne geçebilir. Onun için elden geldiği kadar Kur'anla ve istiğfar ve salavatla meşgul olmak büyük bir kârdır." (Şualar,555)

"Sizin Leyle-i Berat'ınızı ve gelecek Ramazanınızı tebrik eder ve bu gelecek Leyle-i Kadr'i hakkınızda ve hakkımızda bin aydan daha hayırlı olmasını ve defter-i a'malimize böyle geçmesini Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyoruz ve böylece, bayrama kadar

‎ﺍَﻟﻠَّﻬُﻢَّ ﺍﺟْﻌَﻞْ ﻟَﻴْﻠَﺔَ ﻗَﺪْﺭِﻧَﺎ ﻓِﻰ ﻫَﺬَﺍ ﺍﻟﺮَّﻣَﻀَﺎﻥَ ﺧَﻴْﺮًﺍ ﻣِﻦْ ﺍَﻟْﻒِ ﺷَﻬْﺮٍ ﻟَﻨَﺎ ﻭَ ﻟِﻄَﻠَﺒَﺔِ ﺍﻟﺮَّﺳَٓﺎﺋِﻞِ ﺍﻟﻨُّﻮﺭِ ﺍﻟﺼَّﺎﺩِﻗِﻴﻦَ
duasını  etmeye  niyet  ettik. "

Said Nursi

***

Aziz Kardeşlerimiz, Üstadımızın dualarına amin diyor, ders verdiği ve teşvik ettiği gibi bu gecede Kur’an ile meşguliyetimizde ve Üstadımızın müjdelediği elli sene manevi ömrü kazandıracak a’mal-i salihaya muvaffakiyetimizi Cenab-ı Hakk’ın rahmetinden diliyoruz. 

Muazzez Üstadımız bir derslerinde “Nasıl maddî hava fena ise, fena te'sir ediyor; mânevî hava da bozulsa, herkesin, istidadına göre bir sarsıntı verir; şuhur-u selâse ve muharremede âlem-i İslâm'ın mânevî havası umum ehl-i îmanın âhiret kazancına ve ticaretine ciddî teveccühleri ve himmetleri ve tenvirleri o havayı sâfileştiriyor, güzelleştiriyor, müthiş ârızalara ve fırtınalara mukabele ediyor. Herkes o sayede ve sayesinde derecesine göre istifade eder. (Kastamonu Lâhikası/65) diyorlar.

İnşaaAllah umum Nur talebelerinin hizmet-i imaniye ve Kur’aniyeye teveccühümüz, derslerimiz, dualarımız rahmet-i İlahiyeden ümid ediyoruz ki kendi beratımıza vesile olacağı gibi memleketimizin havasını temizleyecek, safileştirecek ve alem-i islam ve vatanımız üzerindeki müthiş arızalar ve fırtınalara mukabele edecek. 

Cenab-ı Hak bu gece hürmetine yapacağımız duaları vatan, millet ve alem-i islam’ın selameti için kabul buyursun. Amin. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.