Hüsnü Bayramoğlu Ağabeyden Kurban Bayramı Tebriği

Hüsnü Bayramoğlu Ağabeyden Kurban Bayramı Tebriği

Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin talebelerinden Hüsnü Bayramoğlu ağabey Kurban Bayramı tebriği yayınladı

Aziz, Sıddık Kardeşlerim ve Hizmet-i Kur'aniyede Fa'al, Sebatkar Arkadaşlarım!  
 
Hz. Üstadımızın bu mübarek gün ve geceleri tebrik sadedinde yazmış oldukları lahikalardan bazı kısımlarla bizler de sizlerin gelen on gecenizi ve Kurban Bayramınızı tebrik ediyoruz.

Aziz Üstadımız;

“Evvela: Bu sene hacc-ı ekber manasını taşıyan leyali-i aşerenizi ruh u canımızla tebrik ederiz. Saniyen: Hem dahilde, hem hariçte Nurun fütuhatı devam ediyor" (Emirdağ Lahikası 1/275) buyuruyor.

Yine bir mektuplarında;

“Aziz, Sıddık Kardeşlerim!  
Bütün ruh ve kalb ve aklımla sizin leyali-i aşerenizi tebrik ederiz. Bizim şirket-i maneviyemizde büyük kazançlar edeceklerini rahmet-i İlahiyeden niyaz ederiz.
(Şualar/312)
 
“Aziz, sıddık, sarsılmaz, sebatkar, fedakar kardeşlerim!  
 
Evvela: ‎وَ الْفَجْرِ وَ لَيَالٍ عَشْرٍ  senasına mazhar o gecelerinizi ve bayramınızı ruh u canımla tebrik ederim. Ve şiddetli hastalığımın şifasına dualarınızı isterim. (Emirdağ Lahikası 2/132)

Aziz, sebatkar, fedakar, sıddık kardeşlerim!  
 
Evvela: Gelecek bayramınızı tebrik ederim. 
 
‎وَالْفَجْرِ ٭ وَ لَيَالٍ عَشْرٍ kasem-i Kur'aniyle fevkalade kıymetleri tahakkuk eden o mübarek gecelerde ve seherlerde mübarek kardeşlerimin mübarek duaları hem bana, hem ehl-i imana çok bereketli ve nurlu olmasını rahmet-i Rahman'dan niyaz ederim. ( Kastamonu Lahikası/13) buyurmaktalar. 

Bizler de bu dualara amin diyor hem alem-i islam hem Anadolu için sürurlu ve sulh-u umumiyeye medar olacak bayramlara kavuşmayı rahmet-i ilahiyeden niyaz ediyoruz. 

Üstadımız Risale-i Nur’un bu vatanın ahirzamanda bir medar-ı iftiharı olduğunu şöyle beyan ediyor:
 
“Size kat'iyyen ve çok emarelerle ve kat'i kanaatımla beyan ediyorum ki; gelecek yakın bir zamanda, bu vatan, bu millet ve bu memleketteki hükumet, alem-i İslama ve dünyaya karşı gayet şiddetle Risale-i Nur gibi eserlere muhtaç olacak; mevcudiyetini, haysiyetini, şerefini, mefahir-i tarihiyesini onun ibraziyle gösterecektir." (Emirdağ Lahikası 1/81)

Kardeşlerimiz hem dahilde binlerce medreselerde hem hariçte yüzlerce memlekette külli hizmetler husule geliyor, bu hizmetlerin menbaı Risale-i Nur’dur, fütuhatı Risale-i Nur yapıyor, hepimiz vesile olmakla bahtiyar oluyoruz. İşte şu fevkalade ehemmiyetli mektupta Üstadımız; 

“Hadsiz şükür ve hamd ü sena olsun ki; Risaleti'n-Nur gittikçe parlak, harikane fütuhat-ı imaniye yapar. Kendi kendine, inşaallah her görenin kalbinde yerleşir, muannidleri susturur. Bir hıfz-ı gaybi altında düşmanları şaşırtmış kör gözleri onu görmüyor. İzini bulamadığı halde, parlak faaliyetini müşahede ediyorlar. Bu vakit pek ziyade ihtiyat lazım. (Kastamonu Lahikası/15) demektedir.
 
Cenab-ı Hak bu kurban bayramını Zat’ına kurbiyete, müminler mabeyninde uhuvvet ve tesanüde, müslümanlar arasında ittihad-ı islamın tesisine vesile eylesin diye dua ediyoruz. 
 
Bediüzzaman Hazretlerinin Hizmetkarı Hüsnü Bayramoğlu

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.