Hüsnü Ağabey Ramazan Lahikası yayınladı

Hüsnü Ağabey Ramazan Lahikası yayınladı

Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin talebelerinden Hüsnü Bayramoğlu ağabeyin Ramazan tebrik ve duası

‎بِاسْمِه۪ وَاِنْ مِنْ شَيْءٍ اِلَّا  يُسَبِّحُ بِحَمْدِه۪ 
 
‎اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَ رَحْمَةُ اللّٰهِ وَ بَرَكَاتُهُ بِعَدَدِ حَاصِلِ ضَرْبِ عَاشِرَاتِ دَقَائِقِ لَيْلَةِ الْقَدْرِ ف۪ى حُرُوفِ الْقُرْاٰنِ 

 
Aziz, sıddık kardeşlerim!

Evvela: Bütün ruh u canımla mübarek Ramazanınızı tebrik ederim. Ve o mübarek şehirde ettiğiniz duaların, Cenab-ı Hak yanında makbul olmasını Erhamürrahimin'den niyaz ederim.

Saniyen: Bu seneki Ramazan-ı Şerif hem Alem-i İslam için, hem Risale-i Nur şakirdleri için gayet ehemmiyetli ve pek çok kıymetlidir.

Risale-i Nur şakirdlerinin iştirak-i a'mal-i uhreviye düstur-u esasiyeleri sırrınca, herbirisinin kazandığı mikdar, her bir kardeşlerine aynı mikdar defter-i a'maline geçmesi o düsturun ve rahmet-i İlahiyenin muktezası olmak haysiyetiyle, Risale-i Nur dairesine sıdk ve ihlas ile girenlerin kazançları pek azim ve küllidir.

Herbiri, binler hisse alır. İnşaallah emval-i dünyeviyenin iştiraki gibi inkısam ve tecezzi etmeden herbirisine aynı amel defterine geçmesi; bir adamın getirdiği bir lamba, binler ayinelerin herbirisine aynı lamba inkısam etmeden girmesi gibidir.

Demek Risale-i Nur'un sadık şakirdlerinden birisi, Leyle-i Kadr'in hakikatını ve Ramazan'ın yüksek mertebesini kazansa, umum hakiki sadık şakirdler sahib ve hissedar olmak, vüs'at-i rahmet-i İlahiyeden çok kuvvetli ümidvarız.

Said Nursi

***

Muazzez Üstadımızın temenni ve dualarına binler aminlerle iştirak ediyoruz. 
 
Cenab-ı Hak’tan bu mübarek Ramazan ayında okunan Kur’anlar ve edilen dualar ve mübarek geceler hürmetine memleketimizi ve Alem-i İslam’ı her türlü musibetten, bela ve vebadan muhafaza buyurması için yalvarıyoruz.

Alem-i insaniyetin her tarafında yaşanan bu umumi musibetin ise insanlığın teyakkuzuna, din-i Hakk’a dönmesine ve nazarların Kur’an’a ve Kur’an’ın bu asrın fehmine bir dersi olan Risale-i Nurlara tevcihine vesile olmasını rahmet-i ilahiyeden niyaz ederiz. 
 
Bediüzzaman Hazretlerinin talebesi ve hizmetkarı
Hüsnü Bayramoğlu

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.