Hüseyin ÇEŞİTCİOĞLU

Hüseyin ÇEŞİTCİOĞLU

'Kayalar Dile Geldiğinde!'

بِاسْمِهٖ سُبْحَانَهُ

فَبِظُلْمٍ مِّنَ ٱلَّذِينَ هَادُوا۟ حَرَّمْنَا عَلَيْهِمْ طَيِّبَٰتٍ أُحِلَّتْ
لَهُمْ وَبِصَدِّهِمْ عَن سَبِيلِ ٱللَّهِ كَثِير

Yahudilerin yaptıkları ZULÜMLER ve pek çok kimseyi Allah yolundan alıkoymaları yüzünden, daha önce kendilerine helâl kılınmış olan bir kısım temiz ve hoş yiyecekleri biz onlara haram kıldık. (Nisa Suresi 160. ayet)

Andolsun ki, insanlar arasından iman edenlere en çetin düşman olarak YAHUDİ ve MÜŞRİKLERİ bulacaksın. İman edenlere sevgi bakımından en yakın olanlarınsa “Biz Hristiyanlarız” diyen kimseler olduğunu bulacaksın. Bu, onların arasında (münzevi din bilgini) keşişlerin ve (ibadet ehli) rahiplerin olmasından ve onların (hakka tâbi olmakta) büyüklenmemesindendir. (Mâide Suresi 82.ayet)

Kitap’ta İsrailoğullarına şu hükmü de verdik: Hiç şüphesiz, yeryüzünde İKİ DEFA bozgunculuk yapacak ve büyük bir kibirle azgınlaşacaksınız. (İsrâ Suresi 4.ayet)

Sonra tekrardan size üstünlük verdik. Sizi mallar ve evlatlarla destekledik ve sayı bakımından sizi fazlalaştırdık. (İsrâ Suresi 6.ayet)

Şayet; (bu güç ve imkânı hayra kullanarak) iyilik yaparsanız, kendinize iyilik etmiş olursunuz. Kötülük yaparsanız da kendinize zarar vermiş olursunuz. Diğer (İKİNCİ) VAAD geldiğinde, yüzlerinizi kötü hâle getirsinler, İLKİNDE olduğu gibi mescide girsinler ve ele geçirdikleri alanları yerle bir etsinler (diye üzerinize güçlü kullarımızı yollarız.) (İsrâ Suresi 7.ayet)

Allah Resulü sav:

"Sizler Yahudîlerle muhakkak savaşacaksınız! Harp o kadar şiddetli olacaktır ki, hattâ KAYA, ‘Ey Müslüman! Şu arkamdaki bir Yahûdî’dir! Gel de onu öldür!’ diyecektir.” (Müslim, Fiten, 80)

***

"Aziz Nur kumandanı ve Kur'ân'ın hâdimi kardeşim Refet Bey,

"Yahudi milleti hubb-u hayat ve dünyaperestlikte ifrat ettikleri için, HER ASIRDA ZİLLET (eziklik) ve MESKENET (miskinlik) tokadını yemeye müstehak olmuşlar.

Fakat bu Filistin meselesinde; hubb-u hayat ve dünyaperestlik hissi değil, belki enbiya-yı Benî İsrailiyenin mezaristanı olan Filistin, o eski peygamberlerin kendi milliyetlerinden bulunması cihetiyle, bir cihette bir ehemmiyetli HİSS-İ MİLLİ VE DİNİ OLMASINDA ÇABUK TOKAT yemiyorlar." (Bediüzzaman Said Nursi, 14. Şua)

***

İsrailoğulları/ Yahudiler tarihin belki de en eski ırkı-dini toplumu.

Peygamberler çok defa onlara gelmiş.

Çünkü onlar kadar azıp sapıtan, zulmeden bir millet tarihte görülmemiş.

Bu konuda sayısız ayet, hadis olduğu gibi tarihi kaynaklar da bu gerçeği anlatır.

1- Tevrat’ı değiştirdiler. (Bakara 79)

2- Peygamberleri öldürdüler. (Zekeriya-Yahya as gibi, Âl-i İmran 183)

3- Hazret-i İsa’yı öldüremediler. (Nisa 157)

4- Fesat çıkardılar. Allah’a cimri dediler. (Maide 64)

5- Hazret-i Meryem’e iftira ettiler. (Nisa 156)

6- İman edenlere en şiddetli düşmanlık edenler Yahudi ve müşriklerdir. (Maide 82)

7- Üzeyir Allah’ın oğlu dediler. (Tevbe 30)

8- Kıskançlık ve maddi çıkar yüzünden Kur’an'a inanmadılar. (Bakara 146)

9- Çoğu iman etmeyecektir. (Bakara 100; Nisa 155)

10- Allah’ı inkârlarından dolayı lanete uğradılar. (Bakara 88-89)

En tanınmış bela ve musibetleri; Babil sürgünü, Roma sürgünü ve Nazi soykırımı olarak karşımıza çıkar.

Özetlersek; Allah Yahudilere sayısız imkan, güç, nimet vermiş fakat sonunda sınırsız derecede azıp sapıtınca yola getirici bela ve cezalar vermiş.

İsra Suresi 7. ayette geçen ve Yahudilere verilen 2. VADE (süre) tamamlanmak üzere diye düşünüyoruz.

Ayeti tevil ve yorumlayan birçok mütfekkir düşünür de bunu ifade ediyor.

Üstad Bediüzzaman bu kadar zulüm ve facir ve taşkınlığa rağmen beklenen tokadın gecikmesini Yahudilerin dini ve milli duyarlıklarına bağlıyor.

Filistin'e bağlılıkları hayat hırsı ve dünyaperestlikten değil peygamberlerin mezaristanına saygı ve dini-milli sebeplerle olduğundan cezaları erteleniyor diyor.

Yakın zamandaki iç kavgalarına bakarsak bu dini, milli hisler hayat hırsı ve dünyaperestliğe karşı mağlup olmak üzeredir.

Seküler ve dünyaperest Yahudiler kılpayı mağlup olup fanatik siyonist Netanyahu hükümetine devam imkanı verdiler. O da bu fırsatı Filistinli müslümanın her Ramazan olduğu gibi kanını döküp, Mescid-i Aksa'ya sokmayarak Kur'an ve kutsalları parçalayarak kullandı!

2023040804264363287f5421ddfa04.png

2023 Ramazan ayında Mescid-i Aksa'da eziyet ve yerlere atılan Kur'an Mushafları.

Artık sözün bittiği yerdeyiz. Şimdi zaruret lisanıyla en içten yakarış ve tazarru zamanı.

İsrail 2 bin yıllık zillet ve eziyet sonucu kurduğu devleti, en korkunç bir zulüm makinası olarak çalıştırıyor.

İsrail'in vadesi geldi ve 75 yıllık bağımsızlığını kanla berbat edip bitiriyor.

100 yılı bulmadan büyük bir bela ve ceza onu bekliyor.

Bu ibretlik yıkılış ve zilleti yaşayan görür inşaallah.

***

"Tâlût askerleriyle birlikte ayrılıp sefere çıkınca “Allah muhakkak sizi bir nehirle imtihan edecek; kim ondan içerse benden değildir, -eliyle bir avuç alan müstesna- ondan tatmayan da bendendir” dedi.

İçlerinden pek azı dışındakiler ondan içtiler. Kendisi ve onunla beraber inananlar nehri geçince “Bugün Câlût’a ve askerlerine karşı bizim gücümüz yok” dediler.

Allah’a kavuşacaklarını umanlar ise, “Nice az birlik vardır ki, Allah’ın izniyle sayıca çok birliği yenmişlerdir, Allah sabredenlerle beraberdir” dediler. (Bakara Suresi 249)

Câlût ve askerlerinin karşısına çıkınca da “Rabbimiz! Bizi sabırla donat, bize sebat ver ve inkârcı topluluğa karşı bize yardım et!” diye niyazda bulundular. (Bakara Suresi 250)

Sonunda Allah’ın izniyle onları yendiler, Dâvûd da Câlût’u öldürdü ve Allah ona hükümranlık ve hikmet verdi, ona dilediği şeyleri öğretti.

Eğer Allah’ın, insanların bir kısmı ile diğer kısmını engellemesi olmasaydı yeryüzünde düzen bozulurdu. Fakat Allah’ın âlemler için büyük lütufları vardır. (Bakara Suresi 251, Diyanet Meali/Kur'an Yolu)

***

Eyy zarar ve elemi gideren,

Eyy gizli sır ve kaygıları bilen,

Eyy Kabe-i Muazzama, Harem-i Şerif ve Mescid-i Aksa'nın sahibi!

Biz nefsimize yenildik, dünyaperest olup yaşamak için çok hırslı olduk, cesaret ve hamiyetimizi kaybettik, taklitte kertenekele deliğine girmenin ötesine geçtik.

İzzet ve şerefimiz ayaklar altında 15 milyon Mescid-i Aksa düşmanlarına karşı 1,5 milyar müslümanın aklı, gücü bir işe yaramıyor, suya kapılan saman gibi akıyoruz.

Biz mağlubuz, biz zeliliz, biz korkağız!

Bizi iki hayırdan biriyle hallendir; ya cesur şekilde şehid olarak öldür ya da ahirzaman şafağında izzet, heybet ve haşmetle dirilt ve var et?

Elfü elfi amin elfü elfi amin yaa Rebbana. İmdat et, acı bize, layık olmasakta büyük Allahım.

2023040804261763287f5421ddfa04.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum