Hüseyin ÇEŞİTCİOĞLU

Hüseyin ÇEŞİTCİOĞLU

Hatim Duası

بِاسْمِهٖ سُبْحَانَهُ

1.jpg2.jpg

Ya Allah ya Rahman ya Rahim ya Ferd
Ya Hayy ya Kayyum ya Hakem ya Adl ya Kuddüs!

-Yaa Allah, Ya Rabbena ihlasla ve ürpertiyle okuduğumuz bu Kur'an-ı Hakim ve Furkan-ı Kerim'i yüce makamında kabul eyle.

- Mümin ve insanlara indirdiğin Kelam-ı Kadimini hakkıyla okuma, anlama, araştırma ve uygulamayı, bu dünyada bize nasip ve ihsan eyle (amin.)

- Kelamullah ile birlikte kainat kitabı, Hz. Muhammed (asv) kitabı ve mualimini de birlikte okuyup tefekkür, tezekkür ile bu dünyada dirilme ve izzetle yaşamayı müminlere ihsan ve ikram eyle.

-Kerim kitabımızı bu hayatta külli bir kılavuz, hayat atlası, yaşama şiarı ve ahrette şefatçi kıl.

-Ya Rahman! Kelam-ı Ezelin olan Kur'anımızın manasındaki belagatı, nazmındaki cezaleti, lafzındaki câmiyet ve fesahati, üslübundaki bediyatı, beyanındaki beraati, tüm mümin hatip ve yazarlarımız üzerinde tecelli ve tezahür ettir. (Amin)

-Eyy Rahman, çalışma şevk ve zevkimizi artır, rızık ve kazancımızı bereketli ve bol eyle. Müminleri kanaatkar, mütevekkil, tokgönüllü şekilde kalkındır, geliştir, ilerlet, yücelt ve yükselt.

- Ya Rahim! Kelam-ı Ebedi olan Kur'anımızın geçmiş, gelecek haber ve mesajlarını hakkıyla idrak, fehim, şuur ile algılayıp kavramayı müminlere bu dünyada hibe ve hediye eyle. Biz mümin ve müslimlere Kur'anımızın şebabet, gençlik, yenilik ve tazeliğinden nasibimizi ver, bizleri daima şevkli, sevinçli, dinç ve coşkulu kıl.

- Ya Ferd! Kitab-ı Rehberimiz her asırda her sınıf insana hususi hitap ettiği gibi biz müminlere de her ferdin akıl ve kalbine doğrudan muhlisen etkin olmayı nasip ve müyesser eyle.

Bu dünyada tüm iman edenlere Mu'cizül Beyanımızda bulunan raik selaseti, faik selameti, metin tesanüdü, muhkem tenasübü ve aramızda kavi teavünü, ulvi tecavübü, taş duvar gibi dayanışmayı bu dünyada nasip ve iade eyle.

Eşi, benzeri, zıddı olmayan Vahid ve Ehad Allahım! Müminleri bu hayatta ferid, kabiliyetli, istidatlı olarak zirvede kemale ulaştır, bizi en güzel kaynaşma ve kenetleşmeye kavuştur.

- Ya Hayy!

Biz müminleri mahşerden önce bu hayatta dirilt ve yaşayan ölü olmaktan kurtar ya Hayy ya Yuhyi ya Yumit!

Hüda, Bürhan, Zikir, Fikir sıfatlı kitabın Kur'an insanın isyanlarını zikreder, şiddetle tehdit eder, yasaklar. Sonra da yeis ve ümitsizliğe düşürmemek için, rahmetini ve cemal-i esmasını gösterir.

Eyy Mabudumuz, bizleri şevkli, gayretli şekilde ortayoldan ayırma, umutsuzluk çukuruna düşürme. Yeisten, ucbtan, gururdan sana istiaze edip sığınıyoruz. Bizi men ettiğin tüm kötü huy ve hareketlerden uzak tut, nefis ve şeytanın tuzaklarına düşürme.

-Yaa Kayyum!

Aziz ve hakim Kur'anımız her bir ayet ve suresiyle kayan bir yıldız gibi mucize ve doğruyu neşredip, küfür ve gaflet zulmetini dağıttığı gibi bu meziyetini Kur'an okuyan ve hatmeden bizlerin üzerinde de göster, tebarüz ettir, bakileştir Kayyım Allahım.

Hikmetli Kelamın vahye zıt ve barışık olmayan fen ve felsefeyi nasıl delil, hüccet ve bürhanlarla mağlup ve ilzam ettiyse, ahirzaman alim, arif, muallim ve mürşitlerine de tetkik, talim, tahkik, ilham, sünuhat, tuluat ve istihracat-ı Kur'ani'yi, yeniden, yoktan, muhsin ve müdrik müminlere nasip eyle.

Kainatın her köşe ve noktasından tabiat, ene tağutlarını kovmayı, nefis, heva, heves, ucb, şeytan ve gurur düşmanlarını yenmeyi, ahirzaman müminlerine ikram ederek bizi ibra ve beraat ettir yaa Allah.

- Yaa Hakem!

Şu alemde Kur'anımızda gösterdiğin gibi mucizeli bir muvazene, münavebe, tenasüp, teavün, kader, miktar, mizan, vezin ve ölçü var ki bize de bu ölçü ve dengeyi dünya hayatımızda icra, icat, içtihat ve iclasını bize yaşat, tatbik ettir eyy Ahsenül Hakem.

Müminler Kur'anımız ile asr-ı saadette nasıl bir medeniyet icat ve inşa ettiyse bu dünyada yaşarken, ferd, toplum, millet, devlet, hilafet ve itihad-ı İslam aşamalarında bizleri de muzaffer, inkılapçı ve adil idareci kıl.

Ahirzamanda vaadettiğin mesih, mehdi, mücahid kumandan çağını, iman, hayat, şeriat, ittihad-ı İslam ve dünya barışını kurmayı, bize tez-elden nasip eyle.

Bizi şefkat tokatları ve rahmetli cezalarınla da olsa bu murad-ı İlahine ulaştır, bizi vesile ve vasıta yap.

- Yaa Adil!

Kur'an-ı Muazzam ve Kitab-ı Kebir-i Kainatta gösterdiğin gibi kainat 6 cihet ve cepheden adaletli ve hakkaniyetlidir.

Açıkça senin matematik, geometrik ve logaritmik düzenin her yerden ve yönden fışkırıyor.

Ahirzamanda mütefekkir, mütaal, muhakkik, âkil müminlere de adil, şer'i, fazıl dünya sistemini kurup, adil ismini arz ve semavat katlarında idame, takarrur, ifa, teali, ifaza ve kazayı; bizlere nasip eyle Celil, Cemil ve Kadir Rabbimiz!

-Yaa Kuddüs!

Kainat kitabının her nokta ve yerini mescid yapıp temiz ve kutsal kıldın. Biz ahirzaman mümin ve müslümarını da bu temizlik ve kutsilikten cömertçe hissedar ve nasipdar kıl.

Kuddüs isminin çok ehemmiyetli bir tecelli ve tazhürü de, etrafını temiz ve bereketli kıldığın Mescid-i Aksa ve Kudüs-ü Şeriftir. Bu aksada ve eksende peygamberlerini Hz.Muhammed Mustafa (asm) başkanlığında buluşturup görüştürdün!

- Bizleri de salih, sadık, sıddık, vefalı, azimli, gayyur, şevkli, şefkatli, mahbup meveddetli, tahir nebi ve resullerinin ahlak, fazl, kerem, izzet, şeref, edep, haysiyet, ibadet, cihat, takva, salihat, haşyet, haşmet, vazife, cibiliyet ve ruhaniyetleri ve hürmet, muhabbet, kurbiyet, akrebiyet, halisiyet, muhlisiyet, davet, icabet, dua, niyaz, tazarru, cihat ve takvaları hatırına bizi yaşarken artık izzetle, şerefle ihya ve kıyam ettir yaa Allah.

Bütün ümmet-i Muhammed, davet-i Muhammed ve ehli beyt ordusuna cesaret ve heybetli kumandanları büyük Mehdi Resul ve Mesih İsa'ya (as) kavuştur! Elfü elfi amin.

***

- Hz. Ali'nin (ra) bildirdiğine göre müminler Bedir Savaşı'ndan önceki gece, ince ince yağan bir yağmura tutulmuş, kalkan ve ağaçların altına sığınmış, bağırları geçmiş tatlı bir uykuya dalmıştı.

Yalnızca Rasûlullah (sav) uyanık geceyi bir ağacın altında namaz kılarak ve ağlayarak geçirmiş, ardından şu yakarış ve tazarruda bulunmuştu:

- “Ya Rabbi; işte Kureyş müşrik ve kafirleri! Kibir ve gurur ile geldiler! Sana meydan okuyor, peygamberini de yalanlıyorlar!

- Ya Rab! Peygamberlere nusret ahdini-zafer sözünü, bana da hususi olarak zafer vaadini yerine getirmeni senden isterim.

- Allah'ım, eğer sen şu bir avuç Müslüman'ın helak olmasını diliyorsan, sonra sana ibadet eden bulunmayacaktır."

Bu duasının ardından omuzundaki cübbesi düşene kadar ellerini kaldırdı yalvarış ve yakarışını sürdürürken, ellerini indirmeden şu müjde ayeti nazil oldu:

“(Bedir'deki) bu topluluk yakında muhakkak hezimete uğrayacak ve (Kureyş) arkalarını dönüp gidecekler.” (Kamer Suresi, 45)

Ya Nasir, ya Fettah, ya Cebbar ahirzaman mümini olarak Resulü Sakaleyn'in şu dua ve yakarışına elfü amin amin, bize de zafer, nusret ver Ya Allah, ya Rabbena diye aynen katılıyoruz.

"Subhane rabbike rabbil izzeti amma yesifun, veselamun alel mürselin, vel hamdüllillahi rabbil alemin el Fatiha."

yuzuk.jpg

Hükümdar peygamber Süleyman'ın (as) mührü iki cihan sevgilisi hükümdar peygamber Muhammed'in (asv) mührü.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum