Hürriyetin hür oluşu

Farklı dinlerin, dillerin, kültürlerin ve düşüncelerin buluştuğu; tarihi mekanı ile eski ve yeninin buluştuğu; akşamın karanlığında altın gerdanlık gibi etrafına ışık saçan Mardin bu hafta sonu iman ve hürriyeti misafir etti. Miraç kandilinin bereketi, mana ve hakikatiyle birleşen sempozyum; tevafuklarıyla ittihadın ve tevhidin parlamasına sebep oldu. Haza min fazlı.

Ey nazenin hürriyet! Hitabıyla nazik olan hürriyet Mardin semalarında hür olarak uçuyor. Ruhlarımıza, akıllarımıza, kalplerimize, düşünce ve fikirlerimize vurulmuş istibdat duvarlarını yıkıyor, kilit vurulmuş pırangaları açıyor özgürlüğün kanat sesleriyle iç dünyamızı, bölgeyi ve küresel barışı aydınlatıyor. Şu satırları yazarken dahi hürriyetin harikalarını hissettirmesi, yaşatması, göstermesi ve işittirmesi büyük bir nimet. 

Bediüzzaman Said Nursi'nin " Ekmeksiz yaşarım fakat hürriyetsiz yaşayamam" hakikatını anlamamıza ve farkındalık sağlayarak hürriyetin kuşatıcılığla dünyayı ve kainatı seyrediyoruz. Bu seyir izleme ruhun cenneti. Hiç bir flim ve sinemalar buna yetişemez. İman ve hürriyetin iç içeliğiyle temaşa etmek kat be kat lezzet. 
Hürriyetin özgürlüğüyle kelimeler dahi özgürlüklerini haykırırken aciz kalemim dahi hızına yetişemiyor. 

Sempozyumda iç dünyamın özgürlüklerini ifade eden kelime ve kavramları yazarak fikir, düşünce ve gönül penceresinden kendi iç dünyamı seyretderken insanlar arasındaki iletişimden tut dünyadaki varlıklarla, kainatla ve Cenabı Allah ile iletişimi perçinleştiriyor. İşte numüneler: iman-özgürlük iki nadide çiçek, kulluk, Allah, abdullah,hak,sorumluluk, hürriyet, yansıma, teknoloji, pratik, istinad ve istimdat dayanak noktaları, insani değerler, adalet, eşitlik-hukuk, bütünleşme,ittifak-ittihad,tercih,amaç,gaye,hayal,merak,seçim, saf itaat, açık,berrak, hakikat, akıl-kalp, parlak, arzu,ifade, sahih, ötekileştirmemek, istibdatın zararları ve faydaları (hürriyetin inkışafına vesile olması) Tevhid, ilke-düstur-prensip, inşa,imar, halife, insan, Hz. Muhammed (asm), namaz,miraç, yükseliş,tekamül, sıratı müstakim,sünneti seniyye,adetullah,fıtrat,aile,din, toplum, cüz'i-külli, ilmin izzeti,alim, risalei nur, meşrutiyet, meşru, emri bil maruf anil münker, araştırma,ihtisas, hürriyet atölyeleri, arayış, cihad, zalim, idareci, vahiy, terbiye, mücadele, ulul emr, keyfilik, kollektif istibdat, komitecilik, bilimsel istibdat, entellektürel istibdat, zehirleme, şeriat, bal, meşveret, hakimiyeti milliye, demokrasi, ziya, nur, şua, vicdani-rasyanel-stratejik akıl, zihinsel harita, sonuç değil süreç, serbestiyet, imtihan, emel, marifet, sistem, organizasyon,takım, ekip ,işbirliği, taksimül amal,tearüf,teavün, ihlas,sadakat,sebat, proje, tam 1/1, :)☺ gülümseme, misyon , vizyon, barış, ortak akıl, ortak değerler, uzlaşma, inanan insan, imaj, şevki mutlak, şükrü mutlak, af, ahlak, amel, inkişaf, rüya, haşr, Rahman, faziletli iman, basar-basiret, mazlumca ölmek zalimce yaşamaktan evladır.

Hürriyet hayat makinesinin buharıdır.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum