Hürriyet yazarı yine Said Nursi'ye sataştı

Hürriyet yazarı yine Said Nursi'ye sataştı

Hürriyet yazarı Özdemir İnce yine Said Nursi'ye sataştı

Risale Haber-Haber Merkezi

Hürriyet yazarı Özdemir İnce yine Said Nursi'ye sataştı. Milli Eğitim eski Bakanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in sözlerini alıntılayan İnce, sorduğu soruya yine kendisi cevap verdi. Yazıyla ilgisi olmadığı halde Said Nursi'yi de ekleyen İnce, Hüseyin Çelik'e de hakaret etti.

İşte yazısındaki ilgili bölüm:

“Kendi evimizin içinde kargaşa varsa, bunu düzeltmemiz gerekmiyor mu? Biz, Cumhuriyet’le birlikte gayrimüslimleri, Kürtleri, Alevileri, köylüleri ve dindar insanları ötekileştirdik. 1946’ya kadar köylülerin Ulus ve Kızılay’a girmesi yasaktı. Âşık Veysel bile elinde sazıyla geliyor, Atatürk Bulvarı’na sokmuyorlar. Köylüleri Avrupalılar, elçiler görecek, ‘çağdaş imajımız zedelenecek’ diye düşünüyorlar. Anlayış bu. 1946’da köylünün oyu makbul olunca ‘öteki’ olmaktan çıktı, ama diğerlerinin problemi devam ediyor. Biz dedik ki kimse kendini ‘öteki’ hissetmesin. Mevcut anlayışı değiştirdik. Dağdaki teröriste sesleniyorum, ‘Niye çıktın dağa’, ‘Benim varlığım kabul edilmiyordu’ diyor. Şimdi senin varlığını kabul eden bir hükümet var. ‘Benim dilim yok sayılıyordu’ diyor, biz var sayıyoruz.” (Milliyet, 11 Ocak 2010)

Yukarıdaki göz kamaştırıcı(!) sözleri kim söylemiş olabilir? Said Nursî olabilir mi? Bal gibi olur! Fethullah Hoca mı? O da olur! Vakit, Yeni Şafak, Zaman ve Taraf Gazetesi’nin parlak(!) yazarlarından biri mi? Onlar da olur!