Hurdacının topladığı 'eserler' ile kültür evi kuruldu

Hurdacının topladığı 'eserler' ile kültür evi kuruldu

Kilis'te hurdacılık yapan 80 yaşındaki Mehmet Kıdeş'in topladığı orak, avize, radyo ve saat gibi eski eşyalar 7 Aralık Üniversitesindeki "kültür evi"nde sergileniyor.

Kilis'te hurdacılık yaparak geçimin sağlayan 80 yaşındaki Mehmet Kıdeş'in yıllardır topladığı eski eşyalar, 7 Aralık Üniversitesi (KYÜ) yerleşkesinde açılan "kültür evi"nde vatandaşların ziyaretine açıldı.

Kıdeş, hayatı boyunca kazandığı tüm parayı eğitime harcadığını belirterek, 60 yıldır çeşitli yerlerden topladığı orak, avize, el lambası, şamdan, radyo, saat, seccade ve gazla çalışan buzdolabı gibi eski eşyaları üniversiteye bağışlama kararı aldığını söyledi.

Kazancını hep darda kalanlarla paylaştığını anlatan Kıdeş, aynı zamanda yüzlerce çocuğun eğitimini üstlendiğini dile getirdi. 

KYÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç de öğrencilere ve yöre halkına ülke kültürünü tanıtmak amacıyla "kültür evi" kurmaya karar verdiklerini ifade ederek bu amaçla yörede kullanılan ve tarihi değeri olan malzemeleri toplamaya başladıklarını söyledi.

“Hurdacılık yaparak burs vermesini önemsiyoruz”

Araştırmaları sırasında tanıştıkları Kıdeş'ten çok ciddi malzeme desteği aldıklarını anlatan Güvenç, "Bağışladığı malzemeleri burada sergiliyoruz. Kıdeş'in 'Benim için bir hurda bir burs anlamına geliyor' cümlesi bizleri çok etkiledi. Hurdacılık yaparak kazandığı parayla öğrencilere burs vermesini önemsiyoruz" diye konuştu.

Yöre halkının da destek verdiği "Kilis Kültür Evi"nin ziyarete açıldığını kaydeden Güvenç, Kıdeş başta olmak üzere projeye katkı sağlayanlara teşekkür etti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.