Cüneyt ÖZDEMİR

Cüneyt ÖZDEMİR

‘Hür adam’ ne kadar hür?

Mehmet Tanrısever gerçek bir Anadolu Kaplanı. Kendisini yıllar önce Minyeli Abdullah filminin yapımcısıyken bir röportajda tanımıştım. Ortada henüz yeşil sermaye, ‘Anadolu Kaplanları’ ya da Türk sinemasındaki patlama diye bir şey yoktu.

O zamanlar Said Nursi’nin hayatının anlatıldığı Hür Adam filminin hayalini bile kurmuyordu. Bugün kendi deyimi ile oturup ağlayarak (duygulandığı için) bu filmi çekmiş.

Hem yönetmeni hem de yapımcısı kendisi. Filmi çektikten sonra da Fethullah Gülen’e izlettirmiş. Hatta filmde ona ithaf ettiği kısmı da Gülen’in isteği ile çıkartmış.
Açık açık “Ben bir propaganda filmi yaptım” diyor. Tanrısever’in hiç lafı eveleyip gevelemeden, hatta döndürmeden dobra dobra filmi çekme amacını söylemesi ilginç. Bu ezber bozan bir tavır. Yalnızca cemaati eleştirenler için değil, cemaat için de ezber bozan bir tavır.

“New York’ta 5 Minare’deki imam Fethullah Gülen mi, değil mi?” tartışması aylarca sürmüştü. Oysa şimdi ilk kez bir yönetmen amacını, yaptıklarını dobra dobra açıklıyor.

O zaman şimdi tribünlerdeki yerlerimize ayrılıp, adam gibi bu propaganda filminin amacını değil, içeriğini tartışmaya başlayabiliriz. Hayırlı seyirler.

Radikal

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.