Hula zehirli çorbanın intikamı mı?

Hula zehirli çorbanın intikamı mı?

Etrafındaki baskı çemberi giderek daralan Suriye yönetimi katliamlarına hız verdi. 611 noktada operasyon başlatan ordu iki günde 100'den fazla kişi öldürdü.

Hula katliamı ile ilgili ise Suriyeli muhalifler ilginç bir iddiada bulunuyor: Esed'in yakın adamlarına zehirli çorbayla suikast girişiminde bulunan muhalif Suriyeli, Hula kasabasındandı ve katliam Esed'in intikamıydı. Dahası Hula'nın dün yeniden bombalanmaya başladığı belirtiliyor.

Suriye yönetimi, son olarak Ankara'nın da diplomatik bağını kesmesiyle giderek daha büyük bir çıkmaza girdi ancak Beşşar Esed çaresiz kaldıkça katliama hız veriyor. Esed rejimine bağlı ordu birliklerinin 611 noktada sürdürdüğü operasyonlarda, önceki günden bu yana 120'ye yakın insan hayatını kaybetti. Muhalefetin kalelerinden biri olan Humus'a bağlı Hula kasabasında, 50'si çocuk 108 sivil vahşice katledilmişti. Muhalif kaynaklar tarafından ortaya atılan bir iddiaya göre ise bir süre önce Esed'e en yakın isimlerin bir Suriyeli 'ajan muhalif' tarafından zehirli çorbayla öldürülmek istenmesi katliamın nedenlerinden biri oldu. İddiaya göre Esed yönetimine sızan ve zehirli çorbayı kendi elleriyle ikram ettikten sonra kayıplara karışan Suriyeli, Hula kasabasındandı ve Esed ordusu, zehirlenen kurmayların intikamını almak için Hula'ya operasyon başlattı.

BM GÖZLEMCİSİ: ALLAK BULLAK OLDUM

Öte yandan Suriye'deki BM gözlemci heyetinin başkanı Tümgeneral Robert Mood ülkede karşılaştığı manzaranın kendisinde yol açtığı tahribattan söz etti. Mood Deyr-i Zor bölgesinde önceki gün 13 kişinin cesedinin ortaya çıkmasının kendisini allak bullak ettiğini belirtti. Tümgeneral Mood yayımladığı açıklamada, tüm cesetlerin ellerinin sırtlarından bağlı bulunduğunu ve bazılarının kafalarına kısa mesafeden ateş edildiğinin anlaşıldğını söyledi. lik güçlerince açılan ateşte çoğunluğu Humus'ta olmak üzere 14 bin 93 kişinin öldüğünü duyurdu.

Yeni Şafak