Hükümetin kadını ısrarla dışarıda çalıştırma teşviklerine tepki: Aile biter!

Hükümetin kadını ısrarla dışarıda çalıştırma teşviklerine tepki: Aile biter!

Çalışmak isteyen kadınlar için her kolaylık mevcut. Ancak teşvikler o kadar özendiriliyor ki aile kurumu zarar görüyor...

Risale Haber-Haber Merkezi

Kadınları çalışmaya teşvik eden düzenlemelerin ardarda yapılmasına tepkiler artıyor. Önceki gün üç bakan kadınların iş gücüne katılmasını arttırmak için yeni programları açıkladı. 

Anneliği ve en hanımlığını neredeyse önemsiz gösterecek kadar yapılan teşviklerin aile kurumunu sarsacağına dikkat çekiliyor.

Kadının gücü parasında ve kariyerinde değil, anneliğindedir

Bu duruma tepki gösterenlerden biri de İhsan Şenocak hoca oldu. "Aileyi kaybeden bir milleti de ne para, ne kariyer tatmin eder" diyen Şenocak'ın uyarısı şöyle:
 
"Kadının gücü parasında ve kariyerinde değil, anneliğindedir. Parayı herkes kazanabilir lakin yalnız o, anne olabilir. Kadının dışarda çalışmasını teşvik ederken anneliğini önemsiz gibi göstermek, aileyi de önemsiz kılar. Aileyi kaybeden bir milleti de ne para, ne kariyer tatmin eder."

Tarhan: Annelik, fıtrî vazife ve kariyerdir sigortalanmalı

Şenocak'ın sözlerini sosyal medya hesabından paylaşan Üsküdar Üniversitesi Rektörü Nevzat Tarhan da, "Evet, annelik hem fıtrî vazife hem de kariyerdir. Meslek olarak tanınıp sigortalanmalıdır" dedi.
 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
29 Yorum