Hükümeti suçlayan Perinçek, Şeyh Said ve Seyit Rıza için mahkemeye gidiyor

Hükümeti suçlayan Perinçek, Şeyh Said ve Seyit Rıza için mahkemeye gidiyor

Hükümet sorumluluğunu yapmadı, bu nedenle şimdi yazılı başvuruda bulunduk

RİSALEHABER

Şeyh Said ve Seyit Rıza'nın isimlerini sildirmek için atağa kalkan Doğu Perinçek ve Vatan Partisi, yazılı müracaatlarına olumlu cevap alamamaları durumunda mahkemeye başvuracaklarını açıkladı.

Perinçek "Bunca yıl sonra neden şimdi başvuru yaptınız" sorusuna hükümeti suçladı ve "hükümet sorumluluğunu yapmadı, bu nedenle şimdi yazılı başvuruda bulunduk" cevabını verdi.

Independent Türkçe'de yer alan haberde Perinçek'in partisi, 29 Haziran 1925'te İstiklal Mahkemesi kararıyla Dağkapı Meydanı'nda idam edilen Şeyh Said'in isim ve sembollerinin kaldırılması için Diyarbakır Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi'ne başvurdu. Ardından 15 Kasım 1937'de idam edilen Seyit Rıza'nın, 2010 yılında Kışla Meydanı'na dikilen heykeli başta olmak üzere, kent sınırları içinde bulunan tüm cadde, sokak, meydan ve diğer tabelalardan isim ve sembollerinin kaldırılması için Tunceli Valiliği ve belediyeye başvuruda bulundu.

Kendilerini provokatörlük ve gündemi değiştirmekle itham edenlere "Provokatörler Seyit Rıza'nın ve Şeyh Sait'in yanında yer alanlardır" diye yanıt veren Perinçek, başvurudan olumlu bir cevap alamamaları durumunda İdare Mahkemesi'nde iptal davası açacaklarını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum