Hukuksuz İsrail yerleşim yeri yıkılıyor

Hukuksuz İsrail yerleşim yeri yıkılıyor

Batı Şeria'da hukuksul inşa edilen yerleşim yerleri İsrail yargısını da rahatsız etti.

İsrail Yüksek Mahkemesi, en büyük yerleşim birimi Migron hakkında tahliye ve yıkım kararı verdi.

Daha önce yerleşim biriminin tahliyesine karar veren ancak son dakika başvuruları ve itirazlar nedeniyle kararın uygulanmasını birkaç kez erteleyen mahkeme, son oturumunda yapılan itirazları reddederek Migron'un 4 Eylül tarihine kadar boşaltılması kararı aldı.
50 ailenin yaşadığı yerleşim birimindeki binaların da, Filistinlilerden satın alınan araziler üzerine inşa edildiği belirtilen 17 ev dışında, 11 Eylül tarihine kadar yıkılması istendi.
Yahudi yerleşimciler, Batı Şeria'nın başka bölgelerinde kendileri için hazırlanan geçici konutların henüz hazır olmadığı gerekçesiyle mahkemeden kararın ertelenmesi talebinde bulunmuştu. İsrail hükümeti de, Migron'un tahliye işleminin 2015 yılına ertelenmesini istemişti.
İsrail makamlarının Migron'un tahliye ve yıkımına yönelik girişiminin, yerleşimcilerin direnişiyle karşılanacağı ve şiddet olaylarının çıkabileceği belirtiliyor.

Haber7