Hubble'dan tefekkürlük uzay fotoğrafı

Hubble'dan tefekkürlük uzay fotoğrafı

24 Nisan 1990'dan bu yana Uzay'dan eşine rastlanılmayacak fotoğraflar gönderen Hubble Uzay Teleskobu yine bir ilke imza attı. Öyle bir uzay fotoğrafı gönderdi ki ağızları açık bırakıyor.

24 Nisan 1990'dan bu yana Uzay'dan eşine rastlanılmayacak fotoğraflar gönderen Hubble Uzay Teleskobu yine bir ilke imza attı. Öyle bir uzay fotoğrafı gönderdi ki ağızları açık bırakıyor.

Yıllardır evrendeki yerimizi anlama, komşu galaksileri ve hatta daha ötesindeki oluşumları tanımlama görevine devam eden Hubble Teleskobu'nun belki de bu zamana dek çektiği en etkileyici karelerden biri NASA tarafından yayımlandı.

Geçtiğimiz birkaç hafta içerisinde Cassini uzay aracının çektiği muhteşem Satürn'ün çarpıcı görüntülerine kavuşmuştuk. Şimdi ise NASA'nın Hubble Uzay Teleskobu, "Ben de buradayım" dercesine bir görüntü yakaladı. Yayımlanan fotoğraf, NASA'nın belirttiği gibi gördüğümüz şeylerin boyutunu bozan bazı zorlu perspektif çalışmalarının ardından son şeklini almış. 

İŞTE NASA'NIN YAYINLANDIĞI O FOTOĞRAF

hubbledan-fotograflarjpgt6ndfokr.jpg

 Bu kadar etkileyici kılan şey, sağ tarafta renkli ışıklar kümesi şeklinde gözüken ve NGC 7250 adı verilen bir galaksiyi barındırması. NASA’nın araştırmalarına göre son derece aktif yıldızlara ve süpernovalara sahip olan galaksi, sunabileceği ne varsa tek bir kare içerisinde yer alıyor: Milyarlarca yıldızdan oluşuyor ve 45 milyon ışık yılı uzaklıkta bulunuyor. Fotoğrafın daha geniş haline NASA'nın sitesinden ulaşılabiliyor.

Galaksinin solundaki ultra-parlak yıldız ise, "The Lizard" anlamına gelen Lacerta adlı bir takımyıldızında bulunan TYC 3203-450-1 olarak adlandırılıyor. Çok dikkat çeken bir yıldız değil, ancak araştırmacılar onun üzerinde çalışmalarına devam ediyorlar.

Bir diğer ilginç detaysa bu muazzam parlaklıkla gördüğünüz yıldızların normal bir fotoğrafla gezegenimizden tespit bile edilemeyecek olması. Çünkü Dünya'yla olan uzaklığının milyonda birine yakın bir mesafeye eş değer olarak çekilen bir kareyle karşı karşıyasınız.   

İnternet Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.