Huawei Honor 7i en iyi selfie telefonu!

Huawei Honor 7i en iyi selfie telefonu!

Huawei yeni akıllı telefonu ile, özçekim meraklıları için yepyeni bir konseptin kapısını açtı.

Kaliteden ödün vermeden hazırladığı fiyat/performans odaklı telefonları ile son dönemde ciddi bir çıkış yakalayan ve son çeyrek itibarı ile Samsung ve Apple'ın ertesinde dünyanın en büyük üçüncü telefon üreticisi unvanının sahibi olmayı başaran Huawei, satışa sunduğu yeni modeli Honor 7i ile birlikte yeni bir konseptin de kapısını açtı.

Orta/üst seviyede konumlandırılan Honor 7i'yi öne çıkaran ve rakiplerinden farklılaştıran asıl detay kamerasında saklı. Şöyle ki modelde kullanılan 13MP çözünürlüğüne sahip arka kamera parmağımızla 180 derecelik açısı sayesinde ittirdiğimiz vakit ön kamera haline geliyor. Yani diğer bir deyişle hem arka hem de ön kamerası aynı.
 
Lensi safirle korunan, Sony sensöre yer verilen ve f/2.0 diyafram aralığı ile kendi sınıfında üst düzey bir başarım vaat eden model, Huawei'nin açıklamasına göre günde ortalama 150 defa kaldırılsa bile iki sene süresince yalama olmuyormuş.

Alüminyum kasayla tasarlanan Honor 7i, bunun haricinde dediğimiz gibi orta/üst seviye bir model:

> Android 5.0 işletim sistemi
> 5.2-inç'lik (1920x1080) ekran
> Snapdragon 616 yongaseti
> 2/3GB RAM (ve buna bağlı) 16/32GB dahili hafıza
> Parmak izi okuyucusu (ana tuş üzerinde değil, yan tarafta)
> 3100 mAh batarya

 
Gördüğümüz gibi modelin parmak izi tarayıcısı sol tarafına yerleştirilmiş. Bunun tasarıma en önemli katkısı ekranın kasaya oranının yükselişi. Huawei Honor 7i %79.8'lik ekran/kasa oranı ile bu alandaki en iyi modellerden birisi.

Çin'de önsipariş sürecine giren ve önümüzdeki ay itibarı ile satışa sunulacağı açıklanan modelin fiyatı 250 dolardan başlıyor. Akabinde küresel çapta da sevkiyatına başlanacak ama muhtemelen fiyatı biraz daha yüksek (muhtemelen 300 dolar veya biraz daha üzeri) olur.

yeni şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.