Hristiyan, Yahudi ve Müslüman liderleri: Uygurlar için Çin'den hesap sorulsun

Hristiyan, Yahudi ve Müslüman liderleri: Uygurlar için Çin'den hesap sorulsun

"Çin'de en az bir milyon Uygur ve Müslüman, açlık, işkence, cinayet, cinsel şiddet, kölelik ve zoraki organ nakline maruz bırakılıyor"

Farklı dinlere mensup 70 dini lider, Doğu Türkistan'da "Yahudi soykırımından bu yana yaşanan en korkunç insanlık trajedilerinden birinin gerçekleştiğini" ifade ederek sorumlulardan hesap sorulması için çağrıda bulundu.

Hristiyan, Yahudi ve Müslüman din önderlerinin imzasını taşıyan açık mektupta, "Çin'de en az bir milyon Uygur ve Müslüman, hapis kamplarında tutularak açlık, işkence, cinayet, cinsel şiddet, kölelik ve zoraki organ nakline maruz bırakılıyor" ifadelerine yer verildi. Liderler bunun bir soykırım olarak değerlendirilebileceğini belirtti.

Kampların dışında da dini özgürlüklerin tamamen kısıtlandığı belirtilerek Uygur kadınların yüzde 80'ine zorla doğum kontrolü ve kısırlaştırma yapıldığına değinildi.

Mektubu, İngiltere Kilisesi'nden 5 piskopos, Dalai Lama'nın Avrupa temsilcisi, Uluslararası Hoşgörü Merkezi'nden İmam Nabel Rafi ve İngiliz Lordlar Kamarası Üyesi Haham Julia Neuberger gibi çok sayıda isim imzaladı.

euronews

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum