'Hollande, Türkiye'nin AB üyeliğini destekliyor'
Fransa'da yarın yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinin favori adayı François Hollande'ın kazanması halinde bakan koltuğuna oturmasına kesin gözüyle bakılan Sosyalist Parti Paris Milletvekili George Paul Langevin, François Hollande'ın Türkiye'nin AB üyeli
Fransa'da 45 milyon seçmen yarın cumhurbaşkanlığı için sandık başına gidiyor. George Paul Langevin, seçimlerin favori adayı François Hollande'ın Türkiye ile alakalı düşüncelerini açıkladı. Langevin, Türkiye ile AB arasında imzalanan antlaşmaların olduğunu ve müzakere sürecinin de devam ettiğini söyleyerek, François Hollande'ın bu sürecin tamamlanmasından yana olduğuna vurgu yaptı. Türkiye ile AB arasındaki en büyük problemin Kuzey Kıbrıs'la alakalı olduğunu söyleyen Paris milletvekili," Eğer bu sorun aşılırsa, müzakerelerin de hızlanacağını düşünüyorum ." diye konuştu. George Paul Langevin, her şeye rağmen Sosyalist liderin Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğine olumlu baktığının altını çizdi.
Göçmenler konusunda Nicolas Sarkozy'yi sert sözlerle eleştiren Langevin, ülkenin 5 yıl içerisinde guruplara ayrıldığını belirtti. Nicolas Sarkozy'nin yabancı göçünü sorun olarak dile getirdiğini belirten Langevin, Hollande'ın yabancı göç'ü ülke ihtiyaçlarından biri olarak gördüğünü söyledi. Göçün Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi tarafından da garanti altın alındığını belirten milletvekili, ''Yasal göçle alakalı düzenlemeler yapılabilir. Fkat Nicolas Sarkozy'nin yapmak istediği gibi göçmenleri ülkelerine göndermek yada göçü yarı yarıya düşürmek ancak seçim yatırımı olabilir'' diye konuştu.
(CİHAN)
