Hollanda'dan ayrılan sığınmacıların sayısı arttı

Hollanda'dan ayrılan sığınmacıların sayısı arttı

Hollanda'dan ayrılan sığınmacıların oranının 2011'e kıyasla yüzde 18'den yüzde 31'e yükseldiğini belirtildi.

Hollanda'da farklı sebeplerle iltica başvuruları reddedilen sığınmacıların önemli bir bölümünün kendi istekleriyle ülkeyi terk ettiği bildirildi.

Güvenlik ve Adalet Bakanlığı, bu yıl kendi istekleriyle Hollanda'dan ayrılan sığınmacıların oranının 2011'e kıyasla yüzde 18'den yüzde 31'e yükseldiğini belirtti.

Bakanlığın açıkladığı verilere göre, bu yılın ocak-ekim döneminde 8 bin civarında sığınmacının sınır dışı edilmesi kararlaştırıldı. Bunların yarısı zorla ya da kendi istekleriyle geldikleri ülkelere geri döndü, diğer yarısının nerede olduğu tam olarak bilinmiyor.

Avrupa'nın en fazla göç alan ülkelerinden biri olan Hollanda'ya sene başından bu yana gelen sığınmacı sayısının 40 bini aştığı ifade edildi. Bakanlık, daha önce yaptığı açıklamada, bu sayının yıl sonuna doğru 60 bine ulaşmasının beklendiğini belirtmişti.

Verilere göre, ülkenin farklı bölgelerinde oluşturulan geçici barınma merkezlerinde kalan sığınmacıların büyük bölümü Suriye, Afganistan, Eritre ve Etiyopyalılardan oluşuyor.

Hollanda'ya sığınma amaçlı gelen herkesin başvurusu kabul edilmiyor. Farklı nedenlerle iltica başvuruları kabul edilmeyerek geçici gözaltı merkezlerinde tutulan sığınmacılar gerektiğinde ülkelerine geri gönderiliyor. Aile birleşimi yoluyla gelenler ise ikamet izni alabiliyor.

AA
 
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.