Hollanda Risale-i Nur hizmetlerinden müjdeli haberler

Hollanda Risale-i Nur hizmetlerinden müjdeli haberler

Kur'an-ı Kerim’deki hakikatlerin anlatılmasında Risale-i Nur Külliyatının ne kadar önemli ve etkili olduğunu bir kez daha gördük.

RİSALEHABER

Hollanda'da Risale-i Nur külliyatının tercüme faaliyetleri devam ediyor. Konu ile ilgili bilgi veren Rotterdam İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akgündüz, Hristiyanların bir çok sorunun cevaplanmasında oldukça yetersiz kalmaları nedeniyle kendilerine sorular geldiğini söyledi. 

Bununla ilgili çalışmaları anlatan Akgündüz'ün açıklaması şöyle:

Uzun bir süredir devam etmekte olan Covid-19 salgını bütün dünyada birçok zorlukları ve üzüntüleri de beraberinde getirdi; hem Hollanda genelinde ve hem de dünya genelinde insanlar bu zor günlerde biraz daha manevi bir hayata yaklaştılar. Öyle ki çalışma arkadaşlarımızın katıldığı birçok etkinlikte hem gayri-Müslimlerin ve hem de Müslüman kardeşlerimizin birçok sorularına muhatap olduk. Belki de bu soruların en önemlileri; Bilim-Teknoloji-Din münasebeti, Peygamberlerin mucizeleri, Hz. İsa'nın (as) babasız doğumu ve peygamberliği, Hz. İsa’nın (as) annesinin durumu, İlahi Kader, ölüm ve ahiret hayatı, Allah’ın varlığına deliller ve benzeri konular oldu. 

Bu konuları cevaplamada Hristiyanların oldukça yetersiz kalmaları sebebiyle bizler sürekli olarak bu sorulara cevap vermek zorunda kaldık. Tabi ki bu soruları cevaplarken bu yüzyılın Kur’an’ın hakiki ve manevi bir tefsiri olan Risale-i Nur Külliyatı en çok baş vurduğumuz kaynağımız oldu. 

Birçok insan İslam dini ile şereflendi. Yaptığımız açıklamalar birçok kilisede Hristiyan Papazlar tarafından kendi cemaatlerine okunda ve anlatıldı. Kur'an-ı Kerim’deki hakikatlerin anlatılmasında Risale-i Nur Külliyatının ne kadar önemli ve etkili olduğunu bir kez daha gördük.

Bizler de bu zorlu dönem içinde “Demek ki zorlukla beraber bir kolaylık vardır, evet doğrusu her güçlüğün yanında bir kolaylık vardır” İnşirah Suresinin 5-6. ayetlerini hatırlayarak yoğun bir çalışma ile önemli çalışmalar hazırladık. Her biri birbirinden değerli bu eserleri Hollanda toplumuna kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Covid-19 salgın döneminde kurumumuzun Tercüme Heyeti (Akademisyen ve Mezun öğrencilerimizden oluşan) yoğun bir çalışma gerçekleştirerek Risale-i Nur Külliyatından “7. Şu’a Ayetül Kübra” isimli Risalenin Hollandaca diline çevirisini bitirdi ve baskıya gönderdi. İnşa Allah Ramazan ayında siz okuyucularımıza sunacağız. Ayetül Kübra risalesi Allah’ın varlığına kâinattan örnekler vererek bize Halik’ımızı tanıtan çok önemli bir eserdir. Sizlerden ricamız tercümelerin daha da iyileştirilmesi için bizlere görüş ve düşüncelerinizi göndermenizdir.

Bununla beraber Risale-i Nur Külliyatından Lem'alar isimli kitabında çevirisi tamamlandı. Şu anda son düzenlemeleri de bitmek üzere ve önümüzdeki yaz aylarında yayınlanması için tüm gücümüzle çalışmaktayız. 

Yine Risale-i Nur Külliyatından Şualar isimli kitabın da Hollanda çevirisi başladı ve devam etmekte. İnşa Allah 2021 yılı sonunda onunda baskısı bitmiş olacaktır.

Gayret bizden Tevfik Allah'tandır. 

Evet bu ahir zaman çok fırtınalı geçiyor, garip hadiseler doğuracağını hissettiriyor. Bizler tüm gücümüz ile Kur'an-ı Kerimin insanlığa yaptığı daveti anlatmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Allah’ın Selamı hepinizin üzerine olsun.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum