Hollanda Başbakanı: Türkiye ile sadece mülteci konusunda anlaşıldı

Hollanda Başbakanı: Türkiye ile sadece mülteci konusunda anlaşıldı

AB-Türkiye Zirvesi sonrasında açıklamalarda bulunan Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Türkiye ile sadece mülteci konusunda bir anlaşma sağlandığını ama tam üyeliğin uzun yıllar alabileceğini açıkladı.

Rutte, Türkiye’yi Avrupa Birliğinin en önemli değerlerinden olan insan hakları konusunda üstünde durmasını istedi. 

“Kağıt üzerinde AB ve Türkiye arasında mülteciler konusunda bir anlaşmaya varıldı. Türkiye ile mülteci konusunda yapılacak olan işbirliğinde Avrupa Birliği'nin değerleri konusunda üzerinde durulmasını istedim.” diye ifadelerde bulunan Rutte, basın özgürlüğüne de vurgu yaptı. Rutte, “Türkiye’deki insan hakları ve Avrupa Birliği'nin diğer önemli değerlerinden olan basın özgürlüğü meselesini gündeme getirdim. Umuyoruz ki mülteci meselesiyle birlikte diğer değerlerimiz olan insan hakları da korunur ve devamında tam üyelik için ön adım atılır. Türkiye ile tam üyeliğin çok yıllar alacağını düşünüyorum.” diye konuştu.

'3 MİLYAR EURO HEMEN VERİLMEYECEK'

Başbakan Rutte, 3 milyar Euro’nun Türkiye’ye hemen verilmeyeceğini ve mülteciler konusunda AB’nin önce yapılacak projeleri kabul etmesi gerektiğini ifade etti. Rutte, “Avrupa’ya mülteci akımı önce azaltılması gerekiyor. Şuan ki durum devam ederse anlaşma devam edemez. Eğer Türkiye Avrupa Birliği’ne mültecilerin akımını azaltırsa ve buna yönelik ciddi projeler sunulursa 3 milyar Euro verilecek.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.