Hollanda Başbakanı Rutte: Avrupa'ya gelen sığınmacı sayısı azaldı

Hollanda Başbakanı Rutte: Avrupa'ya gelen sığınmacı sayısı azaldı

Hollanda Başbakanı Rutte Avrupa'ya gelen sığınmacı sayısında azalma olduğunu belirterek, “Türkiye’yle sığınmacılar konusunda alınan kararların başarılı olduğunu söylemek için henüz erken” dedi.

Hollanda Başkanı Mark Rutte, Avrupa’ya gelen sığınmacı akışında son günlerde azalma yaşandığını belirterek, “Buna karşın Türkiye’yle sığınmacılar konusunda alınan kararların tam olarak başarılı olduğunu söylemek için henüz çok erken” dedi.

Rutte, Brüksel’de düzenlenen AB Liderler Zirvesi’nde gazetecilere yaptığı açıklamada, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Ankara’da yaşanan terör saldırısından dolayı Brüksel ziyaretini iptal etmesini anlayışla karşıladığını dile getirdi.

Bir soru üzerine Rutte, Avrupa’ya gelen sığınmacı akışında son günlerde azalma yaşandığını kaydetti.

Ancak sığınmacı akışının tamamen önlenebilmesi için Suriye’deki savaşın kontrol altına alınması gerektiğini ifade eden Rutte, bunun yanı sıra insan kaçakçılarıyla mücadele çağrısında bulundu.

Şu anda 2,6 milyon sığınmacıya ev sahipliği yapan Türkiye’ye verilmesi planlanan 3 milyar avroluk bütçenin sığınmacıların barınma masrafları için kullanılacağını anımsatan Rutte, “Buna karşın Türkiye’yle sığınmacılar konusunda alınan kararların tam olarak başarılı olduğunu söylemek için henüz çok erken” diye konuştu.

"Uçuşa yasak bölgesi oluşturulması çok zor"

Rutte, Suriye’de uçuşa yasak bölge oluşturulması önerisine ilişkin bir soru üzerine şunları söyledi:

“Uygulaması çok zor. Bunun için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararı gerekiyor. Suriye'deki durum bildiğiniz gibi aşırı derecede istikrarsız. Bunun birkaç hafta içinde gündeme geleceğini sanmıyorum. Elbette her türlü teklifi memnuniyetle karşılarız. Çünkü Suriye’deki krizi dizginlememiz lazım.”

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.