Hızlı gelişmeler, hızlı paylaşım

Her alanda hayatın akış hızı artıyor. Hızlı gelişmeleri konu olduğunda hep teknolojik yenilik ve gelişmelerden söz edilirdi.

Teknolojide gelişmeler aynı tempoda belki artarak devam ediyor.
Son zamanlar sosyal olaylardaki gelişmeler teknik alandaki gelişmelerden biraz daha hızlı gibi.

Geçen asırlarda onlarca yılı hatta yüz yılları bulan sosyal değişim süreci günümüzde bir hafta içinde gerçekleşebiliyor.

Gerek bireysel hayatımızda gerekse sosyal hayatımızda akış hızı ve tempo oldukça yüksek.

Yüksek tempo ve hızlı akışın hem olumlu hem olumsuz yönlerinin farkında olmak gerekir.

Olumlu yönü, pozitif gelişmeler hadiselere güzel yönünden bakanlar için mutluluk vesilesi oluyor.

Olumsuz yönü ise dünyevi koşuşturmalar insanı ülfet ve gaflete sürükleyebiliyor. Asli vazifelerin ihmaline de sebep olabiliyor. Allah muhafaza. Ülfet ve gaflete sebep olan gelişmelere karşı müteyakkız olalım.

Otuz yıl önce iman hizmetinde ayda yılda bir duyduğumuz ihtida, intibah haberleri ile oldukça mutlu oluyor. Bir haber belki bir ay şevkimize vesile oluyordu.

Radyodan Risale-i Nur dersini ilk defa 1974 yılında merhum Bekir Berk Ağabeyin Cidde radyosunda okumasını cazırtılı yayından duyduğumda çok heyecanlanmıştım.

1983 yılında ilk defa yapılan “inanç ve namaz” konulu videoyu Tokat’ta düzenlenen kitap sergisinde, emanet temin edilen renkli tv ve videodan izlediğimde yine çok heyecanlanmış, sevinçten gözyaşlarıma hâkim olamayışımı halen canlı hatırlıyorum. Selam size Tokat…

Bugün onlarca televizyonda Risale dersi ve yorumları yapılıyor, yüzlerce radyodan dini programların ekserisinde risale eksenli yayınlar yapılıyor. Ya buna sevinmeyeceğiz de neye sevineceğiz?

1970’li yıllarda dini neşriyat adına Hekimoğlu İsmail’in “Minyeli Abdullah” romanı ile binlerce genç intibaha gelmişti. Dini yayınevi bir iki tanesinin ismini hatırlayabiliyoruz.

Her ramazan düzenlenen Kocatepe Kitap fuarını gezerken, fuarın bir köşesinde katılan yayınevlerinin listesini baştan sona okuyabilecek sabrı göstermedim.

Ne kadar güzel kitaplar yayınlanmış ki, duygulanmamak elde değil. Kitapların baskı sayılarına bakıyoruz, 800 küsür baskı yapanlar, 100 binin üzerinde baskı yapan o kadar çok dini yayın var ki, sevinmek için çok sebep var. Çocuklara hitap eden, cezbedici kitaplar, video, cd, dvd gibi bilişim teknoloji ürünleri imanla tekniğin buluşmasının göstergesiydi.
Bu fuarlar, eş zamanlı İstanbul’da Sultanahmet camiinde, Ankara’da Kocatepe camii ve Altınpark’ta düzenleniyor.

Risale-i Nur eksenli kitap çeşitlerinde her geçen gün artış görülmektedir. Elhamdülillah.

Hizmet ve faaliyetlere gelince bütün dini gruplar kendi meslek ve meşrebinin revacı içinde, kendi dışındakilerin faaliyetini de takdir eden bir anlayışla sürdürüyorlar.

Uzak doğudan sempozyum haberleri yanında Almanya’da Frankfurt camiin minaresinin yenilenmiş halinin dikilişi haberi Üstad Bediüzzaman’ın “Bahtiyar Alman milleti “ ile ilgili müjdelerinin tazahürünü akla getiriyordu. Eş zamanlı gelişmeler o kadar çok ki, takip etmek mümkün değil.

Hele bu www.Rislahaber.com  sitesi var ki, o kadar çok merakımızı tahrik ediyor, günde birkaç sefer giriş yapmak tiryakilik derecesinde alışkanlık haline geldi. Hayatın hızlı akışındaki güzellikleri anında haberdar ederek şevke medar halleri sürekli yaşamamıza vesile oluyor.

Son zamanlarda gündeme gelen “Demokratik açılım” sürecinde çok önemli bir misyon üstlendi RisaleHaber... Abdulkadir Badıllı ile yapılan röportajın yankıları ile gündeme gelen Bediüzzaman ve Risale-i Nur perspektifinden bakış, bu meyanda hem işin otoriteleri hem de Risale-i Nur öğretisine vakıf olan bilim adamlarının yorumları zamanlama olarak çok yerinde bir takdim oldu.

Öte yandan “Norşin”in gündeme gelişi ve bu vesile ile o bölgeyi, oradaki ilim erbabını, ilim tahsil mekanlarını çok iyi bilen ve o mekanlarda tahsil görmüş İsmail Aksoy Hoca’nın gezi notları bilmediğimiz dünyaları göz önüne getirdi. Neler varmış Ya! Rabbim neler!! Bilmediğimiz, haberimiz olmayan neler…

Evet zamanı doğru okumak ve doğru yaşamak diye buna derler. Tam zamanında servis ve dinamik bir süreci izlemek... Paylaşmak, beraber mutlu olabilmek…

Uzun zamandır mutluluk vesilesi gelişmelere hasret kalmıştık. İnşaallah bu “demokratik açılım” sürecinde meydana gelen kamuoyu isim ve resimden ibaret kalmadan hayatın pratiklerine yansır temenni ediyoruz. İyi şeyler olacak temenni ediyoruz. “Fıtri meyelan mukavemet-sûzdur” diyor Üstad. Şartlar zuhur etti, efkâr-ı âmme, kamuoyu gerekliliğine inanıyor. İcma-ı ümmet, kalb-i umumi isteği şu mübarek günler hürmetine külli dua hükmüne geçer inşallah…

Bize düşen zamanı geldiğinde vazifemizi yapmak, gerekli duruşu sergilemektir.

RisaleHaber’le hızlı yaşamak güzel oluyor.
Bütün okurlarımızın, önümüzdeki Lelle-i Kadir’lerini, Ramazan Bayramını şimdiden tebrik eder azami feyizlere ve hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Erhamürrahimden niyaz ederim.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum